Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Smolař Eliáš nestihne kvůli zranění úvod sezony NHL

Sport

  10:17
NEW YORK - Hokejista Patrik Eliáš z New Jersey bude kvůli zranění třísla mimo hru tři až šest týdnů. Velmi pravděpodobně proto nestihne začátek sezony NHL. Do nového ročníku vstoupí Devils 3. října utkáním s Philadelphií.

Patrik Eliáš s chotí. foto: ČTK

Letošního držitele Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu Eliáše trápí bolesti třísla už delší dobu, proto se nezapojil o víkendu do přípravy New Jersey. Vedení klubu nechalo svou oporu vyšetřit u specialisty Williama Meyerse, jenž před čtyřmi lety Eliášovi tříslo operoval. Ten ve středu provedl na přitahovači menší chirurgický zákrok, který proběhl bez komplikací.

Podle vyjádření prezidenta a generálního manažera Loua Lamoriella je v případě Eliášova zranění šest týdnů skutečně maximální hranice. "Když říkám šest týdnů, myslím tím, že by měl být plně připraven hrát. Proto uvádíme tři až šest týdnů," uvedl Lamoriello na oficiálním klubovém webu na adresu nejproduktivnějšího hráče v historii klubu.

Staronový trenér Jacques Lemaire přijal zprávu o Eliášově absenci v přípravných zápasech a zřejmě také v začátku sezony jako fakt. "Je to důležitý člen našeho klubu, ale já jsem zvyklý na to, že mi chybějí klíčoví hráči," uvedl Lemaire, jenž donedávna vedl v Minnesotě často zraněného Mariána Gáboríka.

Třiatřicetiletý Eliáš měl letos také potíže s kyčlí, které vyřešila v polovině června operace ve Vailu. Účastník mistrovství světa ve Švýcarsku doufal, že se po zákroku stihne dát do pořádku pro začátek přípravy, stop mu však nakonec vystavil jiný problém s tříslem.

Třebíčský rodák Eliáš hraje celou svou zámořskou kariéru za klub z New Jersey, s nímž se stal v letech 2000 a 2003 vítězem Stanley Cupu. V 822 zápasech základní části nasbíral 706 bodů za 295 branek a 411 asistencí a má v této sezoně velkou šanci dostat se za Jaromíra Jágra na druhé místo historické tabulky produktivity Čechů v NHL. Na druhého Roberta Holíka, jenž už stejně jako třetí Petr Nedvěd a čtvrtý Martin Straka v soutěži nepůsobí, ztrácí 41 bodů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!