Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Smutno je z mládežnického hokeje. Hadamczikovi vnuci válcují české hokejisty

Tohle je smutná zpráva o stavu mládežnického hokeje v Česku. Snad ani ne tak proto, že starší dorostenci rakouského Salcburku, kteří si před sezonou vyprosili účast v české extralize, aby tu okusili těžší zápasy než doma, teď po šesti duelech mají 18 bodů a skóre 43:3.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R. Markvart

3. 10. 2017 19:43

Tak za prvé: český hokej nevychoval JágrY, ale Jágra jednoho. Totéž je nutné vztáhnout i na Dominika Haška. U těchto hokejistů je potom nutné se podívat na historické tabulky, resp. na jejich pozice v těchto tabulkách, a každý soudný si musí přiznat, že systém výchovy hokejistů, a to nejenom u nás, má na výkony takovýchto fenoménů jen menšinový vliv a je spíš jen podpůrným prostředkem, než vlastním tvůrcem takových osobností. Ostatně např. i taková Martina Sáblíková je toho názorným příkladem.

Druhou významnou věcí je, byť v článku zmíněno téměř nevýznamně, existence takového subjektu jako je Red Bull. Napumpovat takové peníze do jedné akademie jednoho sportu, do které pak, právě díky těm neskutečným penězům, můžete stáhnout to nejlepší z celého kontinentu to nejde udělat ze státních peněz, jak si někteří u nás představují, a zároveň to chce také trochu jiný postoj ke sponzorům, resp. k těm co takové finanční možnosti mají. Netřeba patolízalství či podlézavosti, ale přeci jenom troc

0 0
možnosti

R. Markvart

3. 10. 2017 19:51

trochu vděčnosti by to chtělo. Co že se ne všude nosí. V našich končinách pak není výjimkou, kdy se bere jako naprostý automatismus to, že někdo kdo má peníze je povinen někomu jinému financovat zábavu, kterou by on chtěl. Nakonec v hokeji si třeba stačí první reakce na krok Zábranského, když rozhodl o navýšení cen vstupného na finále play-off. To bylo nadávek na jeho údajnou nenažranost. Ale to že i ty zdražené vstupenky prodával stále levněji, než kolik za ně dávali lidé na černém trhu překupníkům to zdaleka ne všem lidem došlo. Podobné to bylo s Velkou cenou Brna a určitě by se dala najít řada dalších příkladů.

0 0
možnosti

3. 10. 2017 12:39

Hrobař nároďáku je najednou chytrej?

0 0
možnosti

3. 10. 2017 16:00

Že je na principu výchovy mladých hokejistů něco špatně, pozná i laik podle výsledků mládežnických reprezentací a nejen jich.

0 0
možnosti