Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sparta popáté v řadě vyhrála, Vítkovičtí si pojistili vedení v tabulce

Sport

  20:55
PRAHA - Hokejisté vedoucího Zlína prohráli v předehrávce 26. kola O2 extraligy ve Vítkovicích 1:3 a po pěti výhrách v řadě vyšli bodově naprázdno. Bez zraněného střelce Balaštíka hosté tahali za kratší konec, i přes porážku si ale uchovali vedení v tabulce. Domácí přeskočili dosud druhý Třinec.

Sparťané se perou o vítězství - ilustrační foto. foto: ČTK

"Měli jsme trošku smůlu na zranění klíčových hráčů, rozpadly se nám útoky. Ke Köhlerovi přibyl Balaštík, který nedohrál v Budějovicích, a na začátku se nám dneska zranil Kubiš. To se projevilo na útočné síle mužstva," konstatoval zlínský trenér Zdeněk Venera.

Vítkovičtí se bodově odpoutali od Pardubic, které místo útoku na druhé místo prohrály v dohrávce 7. kola doma s Českými Budějovicemi 2:4. Ve svém třetím utkání na lavičce Jihočechů slavil první body nový kouč František Výborný. Vítěznou branku vstřelil 96 vteřin před koncem Lukáš Květoň a výsledek ještě pojistil Tibor Melichárek.

To Sparta pod vedením nové trenérské dvojice David Volek, Miloš Holaň vyhrála už páté utkání za sebou. V další předehrávce 26. kola porazili Pražané Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech i přesto, že po první části prohrávali 0:2. Autorem rozhodujícího nájezdu byl kapitán David Výborný, který se gólově prosadil i v zápase.

Autor: