Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Útok hokejové Sparty posílí Kanaďan Kassian. Nastřádal přes 700 startů v NHL

Novou sparťanskou posilou se stal útočník Zack Kassian. foto: Jakub Pláteník / HC Sparta Praha

Hokejisty extraligové Sparty posílí kanadský útočník Zack Kassian, který odehrál včetně play off přes 700 zápasů v NHL. Třiatřicetiletý hráč ještě v minulé sezoně působil v Arizoně.
  17:09

Předtím působil v Edmontonu společně s hvězdným Connorem McDavidem. Pražané jeho angažování do konce sezony oznámili v průběhu dnešního utkání 41. kola proti Třinci.

„Své kvality prokázal za mnoho let v NHL, hrál s těmi nejlepšími. Je to extrémně nepříjemný hráč, přesně takový, jakého každý tým potřebuje. Má obrovskou touhu k návratu na led a vítězit,“ uvedl člen představenstva odpovědný za sport Tomáš Divíšek na klubovém webu.

Český brankář Karel Vejmelka se spoluhráčem Zackem Kassianem oslavuje cennou výhru na ledě Toronta.

Kassian původně po minulé sezoně oznámil konec hráčské kariéry, nakonec se ale rozhodl vrátit zpět na led. Za Spartu by mohl teoreticky poprvé nastoupit ve středečním zápase proti Liberci.

Juniorský vicemistr světa z roku 2011 v NHL odehrál 661 zápasů základní části s bilancí 92 branek a 111 asistencí. Dalších 45 startů (6+3) přidal v play off. Kassian hrál vedle Edmontonu a Arizony také za Buffalo a Vancouver.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!