Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sporný moment ve finále NHL. Zařízl nás rozhodčí, rozčiluje se Dallas

Dallas si stěžuje, že je rozhodčí zařízl foto: Reuters

Nejen v české extralize zaznívá ostrá kritika na adresu hokejových rozhodčích. Velkou nevoli totiž ve finále Stanley Cupu vzbudili svým verdiktem sudí, kteří v prodloužení vyloučili známého útočníka Jamie Benna z Dallasu za sporný zákrok.
  14:37

Běžela šestá minuta prodloužení, když u modré čáry obranného pásma Tampy sváděli běžný souboj zmiňovaný Benn a Tyler Johnson, který na jeho konci skončil na ledě. Vinou faulu? Těžko říct a pokud ano, pak šlo o hodně diskutabilní moment.

„Viděl jsem dva chlapy, jak bojují o volný puk. Johnson hákoval Benna, který se snažil vyklestit. Nakonec soupeře přetlačil. Koukal jsem na ten moment několikrát v televizi a můj názor je jasný,“ zlobil se po utkání kouč Dallasu Rick Bowness.

V přiloženém videu můžete sami posoudit, ale zdá se, že v souboji sehrála roli větší síla a stabilita Benna, což je logické vzhledem k faktu, že je o třináct centimetrů větší a o jedenáct kilogramů těžší než Johnson, jehož nohy navíc příliš okatě vystřelily nahoru.

„Rozhodčí nemají snadnou práci, ale ten hlavní viděl moment moc dobře, nikdo mu nebránil ve výhledu. Jamie na soupeře jen dýchnul a ten se skácel k zemi,“ štvalo veterána Joe Pavelského, jenž se v utkání blýskl dvěma góly, což ho vyneslo na druhé místo v historické tabulce amerických střelců v play off.

„Bylo proboha prodloužení ve finále Stanley Cupu,“ dodal ještě nakvašeně. Podobně se vyjadřoval na tiskovce i trenér Bowness: „Dva hráči bojovali o puk, je to přece hokej!“

Zatímco Dallas svou přesilovku v prodloužení nevyužil, Tampa tuhle příležitost i potřetí v utkání zužitkovala - rána Kevina Shattenkirka prošla přes houšť těl až do sítě, gólman Chudobin ji nemohl včas zaregistrovat.

Frustrace texaského celku je logická, protože ztratil hodně důležitou bitvu a v sérii už prohrává 1:3 na zápasy. Přitom vstup do finále se mu povedl, uspěl v úvodním duelu, ale teď sen o Stanley Cupu začíná pomalu vyprchávat.

Psychická pohoda je na bodu nula i kvůli tomu, že Stars v utkání vedli 2:0 a 3:2. Tým se teď bude muset co nejrychleji zkoncentrovat, protože další duel je na programu už v noci ze sobotu na neděli.

Hraje se o všechno. Dallas to bude mít těžké, protože Tampa i přes sporný moment dokazuje, že v play off válí a její hráči si neskutečně věří.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...