Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Start Jágra na MS je v ohrožení

Sport

  17:31aktualizováno  18:27
PRAHA - Bez nemocného Jaromíra Jágra se sešla česká hokejová reprezentace na závěrečném srazu v Praze před čtvrtečním odletem na mistrovství světa do Švýcarska. Největší hvězda mužstva se zástupcům národního týmu omluvila s ohledem na virové onemocnění, kvůli kterému musel Jágr v úterý vyhledat i lékařskou pomoc.

Unavený, ale spokojený Jaromír Jágr. foto: ČTK

"Měl by se k nám ale připojit ve čtvrtek na letišti," řekl trenér Vladimír Růžička novinářům. Sedmatřicetiletý útočník má podle dostupných zpráv problémy už od neděle a necítí se moc dobře. "Snad to bude dobré. Začínáme až v sobotu," poukázal Růžička na fakt, že do prvního vystoupení reprezentace na šampionátu ještě několik dnů chybí.

Podle jednoho z týmových lékařů Vladislava Hospodára může být problémem pouze skutečnost, že Jágr je v posledních dnech dehydratovaný. "A proto se cítí slabý. Příčina onemocnění odezní," řekl Hospodár, jenž prozradil, že podobné onemocnění prodělal v minulých dnech i Jaroslav Hlinka. I díky tomu, že je Jágr momentálně doma, nehrozí, že by se viróza rozšířila na další hráče.

Stoprocentně fit podle kouče není ani útočník Josef Vašíček, jenž má problémy s kolenem. "To mi také trochu dělá starost. Dnes bude trénovat. Říkal ale, že se mu trochu plní, takže uvidíme, jak vydrží," uvedl Růžička, kterému se na pražském srazu při Jágrově absenci hlásilo 25 hráčů.

Poprvé se tak k týmu připojilo trio zámořských posil Marek Židlický, který byl určen novým kapitánem, Aleš Kotalík a Aleš Hemský plus dvojice finalistů Kontinentální ligy Zbyněk Irgl, Vašíček.

K týmu by se mohl připojit nadějný obránce Roman Polák
Všichni přítomní hráči v současnosti stále ještě širšího kádru absolvovali ještě před začátkem tréninku společné fotografování. Vzhledem k tomu, že na srazu chyběl Jágr, však význam celé akce trochu klesl.

Vedení národního týmu momentálně jedná o dalším posílení ze zámořské NHL. V noci na dnešek totiž skončila klubová sezona obránci Romanu Polákovi ze St. Louis.

"Budeme ho kontaktovat a chceme, aby přijel. Dokud ale není na místě, tak se nemá cenu se o tom bavit," řekl Růžička, který je s hráčem předběžně domluven, že na MS přijede. Dvaadvacetiletý bývalý juniorský reprezentant však nejprve musí projít výstupní lékařskou kontrolou a dostat povolení od klubu ke startu na šampionátu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!