Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Svoboda odchází do Omsku za Jágrem

Sport

  15:53
PRAHA - Hokejový brankář Adam Svoboda odchází ze Slavie do Omsku, kde se potká i s českým útočníkem Jaromírem Jágrem. Ruský celek toužil ještě nedávno po kladenském Miroslavu Kopřivovi, kterého však klub uvolnit nehodlal, a zájem měl také o vítkovického gólmana Marka Pince.

Adam Svoboda, brankář Slavie, inkasuje rozhodující druhý gól v zápase Ligy mistrů proti Curychu. foto: ČTK

Nakonec získal Svobodu, kterého lákal do svých služeb Liberec. "Byla to Adamova volba, nechal jsem všechno na něm," řekl trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička. Za Svobodovým odchodem stojí i skutečnost, že obě strany se nedohodly na prodloužení kontraktu. "Jednali jsme o nové smlouvě, máme nějaké předpoklady, ale to má i Adam a na ty jsme přistoupit nemohli," uvedl Růžička.

Třicetiletý gólman s reprezentačními zkušenostmi byl v pražském klubu od sezony 2006/07 a v minulém ročníku mu pomohl k mistrovskému titulu. Také v této sezoně začal výborně, podepsal se však pod vyřazení Slavie z Ligy mistrů a postupně ztratil i pozici jedničky. Od prohry v Plzni 26. prosince nechytal.

Jeho místo zaujal Stanislav Neruda, který do té doby neměl extraligové zkušenosti. Kouč Růžička chce více sázet také na mladého Dominika Furcha, který by měl zaujmout post týmové jedničky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!