Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Sýkora bude trénovat Minsk, mohl by vést i reprezentaci Běloruska

Sport

  11:53
PRAHA - Český hokejový trenér Marek Sýkora potvrdil, že se stal novým koučem Dinama Minsk. S účastníkem Kontinentální ligy se dohodl na roční smlouvě.

Kouč osmnáctky Marek Sýkora. foto: ČTK

Padla tak možnost, že by v příští sezoně vedl Lev Hradec Králové, který usiluje o vstup do KHL. V případě úspěšného angažmá v Dinamu by Sýkora mohl na světovém šampionátu v příštím roce vést běloruskou reprezentaci.

"Je to skutečně tak, jsme již definitivně dohodnuti na ročním kontraktu," řekl zkušený kouč, který v uplynulé sezoně trénoval Jekatěrinburg.

Vybíral ze dvou nejvážnějších nabídek. "Ve hře byl také Nižnij Novgorod, ale rozhodlo i to, že Minsk je hodinu a půl cesty letadlem," uvedl Sýkora.

Bývalý kouč Plzně, pražské Slavie, Pardubic a Karlových Varů v minulosti působil v Rusku také v Magnitogorsku, kde si udělal dobré jméno. Přestože již zvažoval ukončení kariéry, minulý rok si ji díky nabídce Jekatěrinburgu ještě prodloužil. Nečekaně úspěšná sezona, v níž se klub dostal do play off, mu zajistila další nabídky.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....