Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Tak hrála se KHL? Rusko psalo o zápase, který se vůbec neuskutečnil

Sport

  20:18
MOSKVA/PRAHA - Tak tohle se jen tak nevidí. Na oficiálních stránkách hokejové KHL se objevil výsledek zápasu, který se ve skutečnosti vůbec nehrál. A fanoušci navíc mohli dokonce sledovat z utkání mezi Záhřebem a Vladivostokem podrobnou on-line reportáž.

Hokejisté Vladivostoku foto: Mafra - Jiří Salik Sláma

"Žádný zápas jsme nehráli. Nevíme, odkud se tato informace vzala," dementoval Záhřeb na svém twitterovém účtu zprávu o vítězství 4:3 po samostatných nájezdech, kterou předtím převzala i ruská média. Kontinentální liga by ráda postupně rozšířila svou soutěž po celé Evropě. Po Praze a Bratislavě se letos v létě dostala až do chorvatské¨metropole. Jenže jak se zdá, začíná v tom mít tak trochu zmatek. Anebo by se s nadsázkou dalo říct, že má špatné informace od svých tajných zpravodajských služeb.

Záhřeb a Vladivostok - dva ligoví nováčci - od sebe byli totiž ve zmiňovaný okamžik vzdáleni na stovky kilometrů. První tým se nacházel na soustředění ve slovinském Mariboru, druhý zase zamířil na tréninkový kemp do Českých Budějovic, kde se utkal s Plzní. Rusové to podle všeho jen popletli a Záhřeb zaměnili právě za úřadujícího českého mistra. Ostatně, nebyl to jediný případ, kdy se něco podobného stalo. O věrohodnosti některých zpráv z východu ví své i řada českých hokejistů.

Například útočník Jan Marek. Vyhlášeného kliďase a bezkonfliktního člověka v roce 2011 vytočil redaktor deníku Sport-Express, jenž otiskl rozhovor, který nikdy neproběhl. Během světového šampionátu v Bratislavě se s ním dokonce dostal do přímé konfrontace. "Nikdy jsem s vámi nemluvil. Podvodníku," rozčílil se tehdy v mix zóně. A českým novinářům se o chvíli později svěřil: "Nebylo to poprvé, co si něco vymysleli."

Autor: