Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Divadlo na ledě, které by se mělo tvrdě trestat

Sport

  6:00
PRAHA - Občas se vyskytnou hlasy o zbytečnosti bitek v hokeji. Jenže i pěstní výměny názorů hráčů mají (hlavně v zámoří, kde se hraje kontaktněji) smysl.

Jedna z bitev divokého utkání Vancouver - Calgary foto: ČTK/AP

Jedním z nich je přítomnost bitkaře jako strašáka, který dokáže ztrestat hráče, který by chtěl případně zákeřně faulovat některou z hvězd. A tím druhým je fakt, že vyhraná bitka dokáže ve vhodný okamžik nabudit ostatní spoluhráče i ve chvíli, kdy tým prohrává.

Ani s jedním nemá ale nic společného to, co se stalo v neděli ve Vancouveru. Hromadná bitka deseti hokejistů hned po úvodním buly je prostě nesmyslem. V angličtině takové bitky nazývají slovem „staged“, které naznačuje, že mají blíže k divadlu než ke sportu.

NHL se v poslední době snaží bojovat s možnými následky otřesů mozku. Velké nebezpečí hrozí právě bitkařům, kteří dostávají opakovaně rány do hlavy. Pokud to myslí zámořská soutěž opravdu s ochranou hráčů vážně, tak by měla tvrdě trestat podobné bizarní show. Když už tedy nechce zakázat bitky jako takové...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...