Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hertl míří na operaci kolene, ze sestavy San Jose vypadne na několik týdnů

Tomáš Hertl (48) ze San Jose Sharks se natahuje po puku v zápase s Carolina Hurricanes, brání ho Jaccob Slavin. foto: AP

Tomáš Hertl se podrobí operaci levého kolena a bude v NHL několik týdnů mimo hru. Český hokejista je nejproduktivnějším hráčem San Jose Sharks v sezoně, když v 48 zápasech nasbíral 15 gólů a 19 asistencí. Kalifornský klub, který je předposlední, informoval o Hertlově nadcházející absenci v tiskové zprávě.
  21:01

Hertl se rozhodl, že si nechá vyčistit chrupavku, aby se zbavil bolestí v kolenu, v němž si před čtyřmi lety přetrhl přední zkřížený a vnitřní postranní vaz. Jak dlouho nebude týmu k dispozici, není podle generálního manažera Mika Griera zatím jasné. „Uvidíme, jak půjde rehabilitace a později poskytneme o jeho stavu aktuální informace,“ uvedl Grier v prohlášení.

Hertl chyběl v posledních dvou lednových zápasech San Jose. Před týdnem se ale zúčastnil Utkání hvězd NHL v Torontu. „Vzhledem k povaze zranění Sharks neměli nic proti tomu, aby se Tomáš víkendu All Star zúčastnil a respektujeme jeho rozhodnutí podrobit se operaci nyní,“ řekl Grier. San Jose čeká ještě 31 zápasů, základní část NHL skončí 18. dubna.

„Po nedávných rozhovorech s lékaři a naším zdravotnickým personálem bylo jasné, že se zranění nebude zhoršovat a mohl bych s tím hrát dál. Po návratu z Toronta a dalších debatách jsem se rozhodl jít na operaci hned, abych se mohl co nejdříve vrátit a hrát na sto procent,“ uvedl Hertl, jehož tým prochází v této sezoně přestavbou.

Třicetiletý útočník má v klubu osmiletou smlouvu do roku 2030 na 65 milionů dolarů (1,5 miliardy korun).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!