Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Trenér Bykov byl údajně odvolán od ruské reprezentace

Sport

  11:57
MOSKVA - Trenér Vjačeslav Bykov a jeho asistent Igor Zacharkin už nebudou po neúspěšném mistrovství světa pokračovat u ruské hokejové reprezentace. Tvrdí to server sportbox.ru, podle nějž byla trenérská dvojice odvolána v pátek. Hlavními kandidáty na uprázdněnou funkci jsou údajně český kouč Miloš Říha a trenér Kazaně Zinetula Biljaletdinov.

Vjačeslav Bykov. foto: ČTK

Bykov se Zacharkinem prý byli odvoláni po několikahodinové schůzce za účasti ministra sportu Vitalije Mutka či prezidenta Ruské hokejové federace Vladislava Treťjaka, na níž přednesli svou hodnotící zprávu. Jejich konec u národního týmu má být nicméně oznámen až 26. května po jednání výkonného výboru svazu.

Bývalý vynikající útočník Bykov vedl ruskou reprezentaci pět let a získal s ní na mistrovství světa dvě zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Naprázdno vyšli jeho svěřenci na loňských olympijských hrách ve Vancouveru, kde vypadli po debaklu 3:7 ve čtvrtfinále s Kanadou, a také na letošním MS. Šampionát na Slovensku zakončilo Rusko po prohře v duelu o bronz s Českem s negativní bilanci čtyř výher a pěti porážek.

O Říhovi jako kandidátovi na místo trenéra ruské reprezentace se spekuluje od skončení mistrovství světa. Český odborník si udělal během pěti sezon strávených v Rusku velmi dobré jméno - v uplynulé sezoně dovedl Atlant do finále KHL a na pátečním galavečeru byl vyhlášen nejlepším trenérem sezony.

Koncem dubna se Říha dohodl na smlouvě v Petrohradu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!