Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trenér juniorů Mlejnek před MS zúžil nominaci o tři hráče. Kdo nakonec pojede do Kanady?

Kouč Karel Mlejnek na tréninku hokejové dvacítky v Litoměřicích. foto: ČTK

Edmonton - Z nominace české hokejové dvacítky vypadli při konečném zúžení týmu pro mistrovství světa v Edmontonu útočníci Ondřej Pšenička z Waterloo (USHL) a Matěj Toman s obráncem Danielem Poizlem z Litoměřic. V pětadvacetičlenném kádru zůstalo deset hráčů, kteří reprezentovali před rokem na domácím juniorském šampionátu v Ostravě a Třinci. Svěřenci trenéra Karla Mlejnka vstoupí do turnaje v sobotu ve 20:00 SEČ proti Švédsku.
  19:43

Na finální soupisce pro šampionát figurují tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Pšenička, Toman a Poizl odletí hned v pátek, kdy začne turnaj v aréně Rogers Place úvodními zápasy, zpátky do České republiky.

„Po přípravném zápase se Slovenskem prošli hráči na hotelu zdravotní prohlídkou. Po poradě s kolegy jsem pak ráno v kabině oznámil finální nominaci. Vybrali jsme 25 hráčů, kteří mají podle našeho mínění aktuálně nejlepší sportovní formu,“ komentoval Mlejnek zúžení kádru v tiskové zprávě.

Kouč Karel Mlejnek na tréninku hokejové dvacítky v Litoměřicích.
Kouč Karel Mlejnek na tréninku hokejové dvacítky v Litoměřicích.

Zkušenosti z minulého MS v Česku mají brankáři Nick Malík a Lukáš Pařík, obránci Martin Haš, Karel Klikorka, Šimon Kubíček a Radek Kučeřík a útočníci Jan Myšák, Jaromír Pytlík, Adam Raška a Michal Teplý. Mezi debutanty jsou naopak sedmnáctiletí obránci David Jiříček a Stanislav Svozil.

V české výběru je také celkem devět hráčů, kteří byli draftovaní v NHL. Nejvýše si vybral letos Montreal ve druhém kole na 48. místě kapitána Myšáka. Letos se dočkali také Pytlík (New Jersey; 99. pozice), gólman Jan Bednář (Detroit; 107.), obránce Michael Krutil (Chicago; 110.) a další útočníci Pavel Novák (Minnesota; 146.) a Adam Raška (San Jose; 201.). Už loni byli draftováni Pařík (Los Angeles; 87.), útočník Michal Teplý (Chicago; 105.) a obránce Martin Haš (Washington; 153).

Celý tým má po dnešním tréninku na programu společnou štědrovečerní večeři, v pátek pak ještě jeden trénink na ledě. Ve skupinové fázi se svěřenci trenéra Mlejnka utkají ještě s Ruskem, USA a Rakouskem, přičemž do čtvrtfinále postoupí nejlepší čtyři mužstva.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!