Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Třetí hattrick v sezoně. Jaškin řídil jasnou výhru Dynama a je suverénně nejlepším střelcem KHL

Dmitrij Jaškin. foto: Twitter.com/ gilliankemmerer

Moskva - Český útočník Dmitrij Jaškin se třetím hattrickem v této sezoně Kontinentální hokejové ligy podílel na jasné výhře Dynama Moskva 6:0 v derby na ledě Spartaku a upevnil si vedení mezi střelci. V 39 zápasech nastřílel 28 gólů a je suverénně v čele pořadí nejlepších kanonýrů.
  20:44

Jiří Sekáč rozhodl o výhře Omsku nad Čeljabinskem 5:3. V zápase dal dva góly včetně vítězné branky a připojil navrch asistenci. Brankář Jakub Kovář udržel čisté konto při vítězství Jekatěrinburgu nad Chabarovskem 3:0.

Jaškin stihl hattrick za 23 a půl minuty. Svým třetím gólem v utkání zvýšil na začátku druhé třetiny už na 5:0. U dvou jeho branek asistoval Vadim Šipačov, který si v zápase připsal gól a tři přihrávky a vrátil se do čela kanadského bodování soutěže.

Dmitrij Jaškin.
Dmitrij Jaškin atakuje Kamila Fazylzyanova.

Sekáč zaznamenal stejnou bilanci jako před týdnem při předchozí výhře Omsku, po níž následovaly dvě porážky. Ve 13. minutě se postaral o první gól Avangardu, který si vypracoval tříbrankový náskok, ale v poslední třetině o něj přišel. V 56. minutě však Sekáč vstřelil ve dvojnásobné početní výhodě osmý gól v sezoně a v závěru ještě asistoval u branky Kirilla Semjonova.

Omsk, za který tentokrát nechytal Šimon Hrubec, je dál druhý ve Východní konferenci. Avangard nastoupil ještě bez Ilji Kovalčuka, Sekáč se na hvězdnou posilu těší. „Neznám se s ním, ale jestli budeme hrát spolu v útoku, bude to skvělé,“ řekl český útočník serveru championat.com.

Kovář vyšel vítězně z českého brankářského duelu s Markem Langhamerem, který inkasoval třikrát z 31 střel. Gólman Jekatěrinburgu kryl všech 35 pokusů hostů a připsal si v sezoně už šesté čisté konto, což ho řadí na první místo mezi brankáři v KHL.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!