Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Ústí hraje o naději

Sport

  17:02
Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi mohou v sobotu slavit postup do extraligy. Vítěz první ligy dvěma domácími výhrami získal v sérii proti Ústí nad Labem vedení 3:1 na zápasy a poslední krok se pokusí udělat na ledě Slovanu. Severočeši se pokusí oklepat ze tří porážek za sebou a ještě o setrvání v nejvyšší soutěži zabojovat.

Hráči Mladé Boleslavi se radují z vítězství ve čtvrtém utkání. foto: ČTK

Vstup na utkání, které začne v 17:30, je podle oficiálních internetových stránek klubu zdarma. Ústí vážně hrozí po loňském postupu návrat do druhé nejvyšší soutěže, zvrátit situaci může jen třemi výhrami za sebou. Dva zápasy nemohli dát hráči Slovanu gól brankáři Martinu Růžičkovi, a když se jim to ve čtvrtečním utkání podařilo, nestačilo to. Po obratu z 0:2 na 3:2 totiž svěřenci trenérů Jana Votruby a Vladimíra Evana nakonec ztratili zápas v prodloužení. Přesto alespoň výkon od přerušení Růžičkovy série neprůstřelnosti dává Severočechům v těžké situaci nějakou naději.

"Konečně se hrála baráž tak, jak se má. Konečně se jiskřilo a konečně naši hráči trošku přidali," řekl po čtvrteční porážce Evan. Ústí sice vstoupilo do série domácí výhrou 4:0, ale od té doby kraluje Mladá Boleslav. "Děláme nepochopitelné chyby. Může to být váha zodpovědnosti nebo výpadek formy," hledá Evan tlaky, které způsobily tři porážky Ústí. Rozhodně se ale Ústečtí Lvi nevzdávají. "K postupu do extraligy je potřeba mít čtyři vítězství, Mladá Boleslav je teď blíž," připojil Evan.

Mladou Boleslav táhne k postupu do nejvyšší soutěže kapitán Richard Král. Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant dokazuje své umění, podepsal se pod klíčové momenty obou domácích výher. "Musíme hrát dál ze zajištěné obrany a nedělat zbytečné fauly, což se ke konci posledního zápasu moc nedařilo," prohlásil Král, který je se čtyřmi body za gól a tři asistence nejproduktivnějším hráčem baráže. V sobotu by rád v Ústí už zakončil sezonu a načal postupové oslavy."

Program:
Sobota 19. dubna - 5. zápas:
17:30 Slovan Ústečtí Lvi - BK Mladá Boleslav

(stav série 1:3; výsledky: 4:0, 0:3, 0:4, 3:4 v prodl.).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!