Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kulich a Blümel si zahrají utkání hvězd v nižší zámořské lize

Jiří Kulich během letního tréninku foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Čeští útočníci Matěj Blümel z Texasu a Jiří Kulich z Rochesteru jsou mezi 48 nominovanými hráči na Utkání hvězd zámořské AHL. Oba se na akci, jež je naplánovaná na 4. a 5. února do San Jose, představí poprvé v kariéře, Blümel dokonce pod koučem, který ho vede i v klubu.
  14:54

Třiadvacetiletý Blümel prožívá na farmě Dallasu v AHL výbornou sezonu. V 31 zápasech si připsal 28 bodů za 14 gólů a stejný počet asistencí. Lepší v bodech i v pořadí střelců Stars jsou jen Mavrik Bourque a Logan Stankoven. Oba útočníci jsou rovněž ve výběru Centrální divize, který povede ze střídačky trenér texaského celku Neil Graham.

Během minulého ročníku si táborský rodák Blümel připsal i prvních šest startů za první tým Dallasu v NHL a jednou skóroval. Od té doby ale čeká na další příležitost zatím marně.

Druhým zástupcem českého hokeje na akci bude Kulich z farmy Buffala a hájit bude barvy Severní divize. Kapitán národního týmu, který minulý týden vybojoval bronz na mistrovství světa juniorů, se tak dočká dalšího úspěchu v kariéře.

Na klubové scéně odehrál devatenáctiletý kadaňský rodák Kulich za mužstvo Americans 23 zápasů a nastřádal 22 bodů za 16 přesných zásahů a šest nahrávek. Je jasně nejlepším střelcem mužstva. V klubovém bodování je lepší jen jeho velký kamarád Isak Rosén, jenž je rovněž mezi vybranými hráči. Před koncem listopadu prožil Kulich v dresu Sabres také debut v NHL.

Podobu soupisek, na nichž je v každé divizi po 12 hráčích, určily komise trenérů AHL. Alespoň jednoho zástupce má na Utkání hvězd všech 32 týmů soutěže. V neděli 4. února se uskuteční dovednostní soutěže, den poté se pak bude hrát turnaj, v němž se čtyři týmy utkají ve hře tři na tři.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!