Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Uzdravený Bednář zařídil výhru Slavie nad Spartou

Sport

  20:06
PRAHA - Uzdravený útočník Jaroslav Bednář zařídil dvěma góly a jednou asistencí hokejistům Slavie před rekordní návštěvou sezony výhru 4:3 v prodloužení v derby nad Spartou. Rozhodující gól vstřelil 64 vteřin před koncem nastavované pětiminutovky v přesilovce Josef Beránek.

Slávisté slaví svou branku. foto: ČTK

Tým Vladimíra Růžičky dnes vyhrál v domácí O2 Areně před 14.126 diváky třetí ze čtyř vzájemných zápasů v ročníku.

Domácí nastoupili v brance s Furchem, který i kvůli startu na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Ottawě chytal za Slavii naposledy 12. prosince ve Vítkovicích a čtyři dny předtím se podílel i na výhře v derby se Spartou 3:2 po nájezdech. Neruda se posunul do role náhradníka po osmi odchytaných zápasech za sebou. Bednář naskočil po dvouzápasové pauze zaviněné nachlazením. Spartě se vrátil po třech zápasech po zranění do hry Kratěna.

Do první šance utkání se dostal ve třetí minutě při hře čtyř proti čtyřem po Brošově přihrávce sparťanský kanonýr Ton, ale Furch se včas přesunul k pravé tyčce. Na druhé straně Bednář z mezikruží minul branku a potom Sklenářovu dorážku kryl Pöpperle. Při Vondrkově trestu promarnil dvě šance Netík a v 11. minutě se radovala z vedení Slavia. Doležal zpoza branky přihrál k levé tyči sparťanské branky Růžičkovu, který prostřelil Pöpperleho.

Odpovědět mohl vzápětí Podlešák a minutu před koncem první třetiny měl velkou šanci na konci přesilovky Broš, který ale minul bekhendem odkrytou branku nad ležícím Furchem. Druhou ránu zasadila Slavia Spartě vteřinu před sirénou. Červenka si chytře počkal po úniku po levé straně na najíždějícího Bednáře, který ač tísněný doklepával do prázdné branky.

Sparta snížila ve 23. minutě, kdy zůstal Furch po předchozím Langhammerově nahození a souboji před brankou ležet a Podlešák pohodlně dorážel do prázdné branky. Pöpperleho pak vyzkoušel Čermák a v 32. minutě se opět ukázal Bednář. Po vhazování mu Jelínek s Čermákem odclonili protihráče, Bednář projel až před Pöpperleho a mezi betony zvýšil na 3:1.

Ve 34. minutě se strhla potyčka za slávistickou brankou a mezi několika soky byla nejaktivnější dvojice Micka - Černošek a domácí kotel oslavoval jako jasného vítěze slávistického útočníka. Spartě se nedařilo a po Výborného akci netrefil v dobré pozici puk Kratěna. Při Netíkově vyloučení vypálil mimo slávista Kadlec.

Sparta však ve 44. minutě během 41 vteřin smazala manko. Nejdříve po Vašíčkově chybné rozehrávce na útočné modré čáře využil rozhozené slávistické obrany Kratěna, přihrál Tonovi a ten mezi Furchovými betony snížil. Vzápětí po Brošově vyhraném vhazování vyrovnal od modré čáry Vykoukal, domácí gólman měl zcela zakrytý výhled. Šance se pak střídaly na obou stranách, více práce měl Furch, protože hosté byli po vyrovnání při chuti. Hned několikrát neuspěl aktivní Netík. Prodloužení mohl odvrátit minutu před koncem třetí třetiny Kadlec, ale sám před Pöpperlem neuspěl.

V nastavení ujížděl domácí obraně Ton, před zakončením mu však vypíchl puk vracející se obránce Drtina. Radovali se nakonec domácí, protože při Brošově vyloučení Bednář s Hruškou připravili střeleckou pozici pro Beránka, který se zblízka nemýlil.

Autor: