Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Valský se po odchodu z Kladna dohodl na angažmá v Liberci

Sport

  15:15
LIBEREC - Útočné řady hokejistů Liberce posílí v příští sezoně útočník Jakub Valský. Vedení severočeského klubu podepsalo s čtyřiadvacetiletým kladenským odchovancem tříletou smlouvu. Bílí Tygři informovali o dohodě obou stran na svých webových stránkách.

Rytíři Kladno - Pardubice. Autor rozhodujícího gólu Jakub Valský z Kladna se raduje foto: ČTK

Valský hrál až dosud v extralize pouze za Kladno, nabídku Rytířů na nový kontrakt ale odmítl a hledal si jiné působiště. "Jakub Valský se prezentuje rychlým pohybem, velkou bojovností, tahem na branku a důrazem v zakončení. To jsou věci, které nám v minulé sezoně v projevu týmu chyběly," uvedl generální manažer libereckého klubu Ctibor Jech.

Připomněl rovněž, že to byl právě Valský, kdo v minulém ročníku Kladno bodově táhl po odchodu hvězd z NHL po skončení výluky v zámoří. "Výrazně na sebe upozornil. Jeho výkony sledujeme už delší čas. Jeho příchodem se určitě zvýší konkurence v našich útočných řadách," věří Jech.

Valský odehrál v uplynulé extraligové sezoně v základní části 34 zápasů s bilancí 10 gólů a šest asistencí. V play off přidal tři branky.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...