Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vánoční deprese. New Jersey kosí porážky i příušnice a play off uniká

Sport

  13:27
NEWARK/PRAHA - Vánoce v New Jersey rozhodně nebyly svátky klidu. Hokejisté Devils se v NHL noří pod hladinu, z níž není cesty do play off. Porážky se množí, trenér dostal vyhazov a několik hráčů příušnice. Mezi nimi i Patrik Eliáš.

Jaromír Jágr. foto: ČTK/AP

Po sobotní porážce 1:3 od New York Rangers v Madison Square Garden byli hokejisté New Jersey na předposledním místě v Metropolitní divizi i ve Východní konferenci. Přestože ještě není odehraná ani polovina základní části, zdá se, že právě v prosinci si Devils nechávají proplout šanci na postup do play off mezi prsty.

Z 13 utkání tento měsíc vyhráli jen tři. Kouč Peter DeBoer to v pátek odnesl vyhazovem, na střídačku se postavila dvojice Adam Oates, Scott Stevens a s nimi generální manažer Lou Lamoriello. Ani to nezabralo.

Prosinec v New Jersey

  • Pittsburgh - New Jersey 1:0
  • Toronto - New Jersey 3:5
  • New Jersey - Vwashington 1:4
  • Carolina - New Jersey 2:1
  • New Jersey - Chicago 2:3N
  • Philadelphia - New Jersey 4:1
  • Dallas - New Jersey 4:3
  • NY Islanders - New Jersey 3:2N
  • New Jersey - Ottawa 0:2
  • New Jersey - Tampa Bay 3:2N
  • New Jersey - Washington 0:4
  • New Jersey - Carolina 1:2N
  • NY Rangers - New Jersey 3:1
Jaromír Jágr si v sobotním utkání New Jersey na ledě Dallasu připsal jednu...

„O trenérech to není, probrat se musíme my hráči. Pokud budeme sami k sobě upřímní, nikdo v téhle kabině nemůže prohlásit: Já hraju dobře,“ uvedl na klubovém webu Jaromír Jágr.

Tým decimuje vleklá marodka. Sotva se uzdraví jeden hráč, ocitne se na ní druhý.

Patrik Eliáš vyléčil tříslo, odehrál dva zápasy a chytil příušnice. Ty má i další útočník Michael Ryder a prodělali je také bek Adam Larsson a centr Travis Zajac.

Martin Havlát se příušnicím vyhnul... Dostal virózu.

Zbytek týmu se trápí. Hlavně střelecky. V posledních třech zápasech dal dohromady jen dva góly.

„Neskórujeme. Nemáme střelecké sebevědomí. A když přitom ještě děláme chyby, prohráváme a vytváříme na sebe další tlak,“ řekl Jágr, veterán a lídr týmu. S 20 body ve 36 zápasech zůstává nejproduktivnějším hokejistou mužstva. Jenže bodoval naposledy 15. prosince, před šesti zápasy.

Prezident a generální manažer New Jersey Devils Lou Lamoriello.
Brankář New Jersey Cory Schneider.
Jaromír Jágr.
Trenér New Jersey Devils Adam Oates.

„Týká se to i mě. Kdybych teď měl na kontě dvacet gólů, mohl by to být jiný příběh. Ale já jsem je nedal,“ dodal Jágr, jenž se v této sezoně trefil pětkrát.

Pokud New Jersey nezačne urychleně vyhrávat, může na play off zapomenout. V tom případě by měl kouč národního mužstva Vladimír Růžička možnost pozvat čtyři české hvězdy na mistrovství světa v Praze.

Jenže Jágr se letos vzdal repezentace a podle informací ze zákulisí ho Růžička nehodlá přemlouvat, Eliáš s Havlátem si zase zdravotními problémy nahlodanou sezonu sotva prodlouží. Jedinou devizou pro český nároďák by tak zůstal obránce Marek Židlický.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...