Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Velký návrat. Jágr po více než devíti měsících nastoupí za Kladno v utkání proti Jihlavě

Jaromír Jágr na ledě Litvínova. foto: MAFRA

Kladno - Hvězdný hokejový útočník Jaromír Jágr se po více než devíti měsících objeví v sestavě Kladna. Osmačtyřicetiletý majitel Rytířů nastoupí v dnešním dohrávaném zápase 8. kola první ligy proti Jihlavě. Středočeši to necelé dvě hodiny před začátkem duelu potvrdili na sociálních sítích.
  14:26aktualizováno  17:00

„JJ68 je zpět!!️Dnes proti Jihlavě nastoupí po 284 dnech trvající pauze Jaromír Jágr, držte palce,“ napsali zástupci klubu na facebooku. O tom, že by se měl Jágr vrátit do kladenské sestavy, informoval již v průběhu dne web iSport.cz.

Jágr hrál soutěžní zápas naposledy 6. března v Litvínově, po kterém Kladno sestoupilo z extraligy. Následně nejproduktivnější Evropan v historii NHL několikrát uvedl, že neplánuje ukončit aktivní kariéru a chce se pokusit pomoct mateřskému klubu k návratu mezi elitu.

Člen Národní rady pro sport a hokejista Jaromír Jágr vystoupil 25. června 2020...
Jaromír Jágr utěšuje Adama Brízgalu.

V létě měl však Jágr zdravotní problémy, které mu narušily přípravu. V současnosti už s týmem trénuje, jeho první start urychlila marodka Středočechů.

Kladno je v neúplné tabulce se ziskem 25 bodů čtvrté, vyhrálo šest z posledních sedmi zápasů. Rytíře dnes čeká poslední utkání v letošním kalendářním roce. Jihlava odehrála o dva zápasy více a druhou nejvyšší soutěž vede s 33 body. 

Autor: