Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Čeští 'Medvědi' Krejčí se Sobotkou řádili, Boston přesto padl

Sport

  9:42
BOSTON/PRAHA - Bez přehánění to byl jejich zápas. David Krejčí a Vladimír Sobotka táhli své spoluhráče z Bostonu ke skolení Buffala a důležitým dvěma bodům v boji o play off, leč marně. Loni jeden z nejlepších týmů základní části nečekaně padl se "šavlemi" na domácím ledě a nevyužil tak šanci dostat se na osmém místě Východní konference do trháku před Atlantou a NY Rangers.

David Krejčí překonává Millera. foto: Reuters

Jestli se o nějakém týmu v NHL dá říct, že má vyrovnané všechny čtyři pětky, je to právě Boston. Kouč Claude Julien nedělá příliš rozdíly mezi první letkou Marca Savarda a tou čtvrtou Vladimíra Sobotky. V dnešním zápase s Buffalem tomu bylo jinak.

Byl to právě Sobotka, který ve 2. minutě nastartoval své spoluhráče nádherným hitem a lá Ovečkin na středu hřiště proti hostujícímu Myersovi. O šest minut později na něj navázal jeho slavnější parťák David Krejčí. Chára v rohu vybojoval puk, předal ho na hůl českého centra a ten si doslova u pravé tyčky zalaškoval s nejlepším brankářem soutěže Ryanem Millerem - 1:0.

NÁDHERNÝ GÓL ČESKÉHO ÚTOČNÍKA DAVIDA KREJČÍHO:

Pro Krejčího to byl sedmý bod v posledních čtyrech zápasem. Je to právě třiadvacetiletý rodák ze Štenberka, který drží spolu s brankářem Thomasem šance klubu na postup do play off. Bohužel, právě Thomasovi jeho vystoupení proti Buffalu příliš nevyšlo. Hosté totiž ještě do konce první třetiny otočili stav na 1:3 a americký brankář se pakoval z ledu. "Byl to nejhorší zápas v kariéře," hlesl sklesle po duelu Thomas.

To jeho parťák ze stříbrného olympijského výběru USA Ryan Miller na druhé straně zářil. Celkem si připsal 40 zákroků a velmi často jej zaměstnával především Krejčí. Ten strávil na ledě ze všech útočníků "medvědů" suverénně nejvíce času - se svým křídlem Wheelerem se jako jediný se dostal přes 20 minut. V poslední třetině zkusil na Millera stejnou kulišárnu jako v první, tentokrát se ale zapletl puk pod brusle.

JAK SOBOTKA SUNDAL ČISTÝM HITEM MYERSE:

Přesto byl to právě Krejčí, který stál u druhého gólu naděje svého týmu. Odtáhl pozornost soupeřů, náhradní brankář Rask rychle rozehrál na Seidenberga a ten překvapil Millera rychlou střelou švihem. Více již ale Boston, který měl v poslední třetině drtivou územní převahu, ale nestihl. I tak ale zůstal s dvoubodovým náskokem na osmém místě (posledním postupovým do play off) Východní konference. Devátá Atlanta totiž v noci taktéž padla - na domácím ledě s Carolinou 1:4.

"Hráči se snažili, měli jsme převahu, škoda, že jsme nedosáhli na vyrovnání. Pokud takto budeme hrát i nadále, do play off se dostaneme," shrnul zápas domácí kouč Julien. "Tlačili nás. Viděl jsem zápas s Calgary, věděl jsem, že budou hladoví po úspěchu. Jsou to cenné dva body," potvrdil jeho protějšek Lindy Ruff.

České fanoušky může těšit fakt, že nejhladovějším "medvědem" byl David Krejčí, který si i v klubu drží formu, ve které válel na olympiádě. A kdyby nakonec Boston dostihy o Stanley Cup nezvládl, byl by třiadvacetiletý šikula jistě velkou posilou pro národní tým na blížící se mistrovství světa.

NOČNÍ VÝSLEDKY NHL

Boston - Buffalo 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky: 8. Krejčí, 55. Seidenberg - 10. Myers, 12. Gaustad, 27. Kennedy. Střely na branku: 42:33. Diváci: 17.565.

Atlanta - Carolina 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky: 15. Antropov - 30. a 58. J. Jokinen, 22. Sutter, 56. Cole. Střely na branku: 27:22. Diváci: 13.440.

Anaheim - Dallas 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky: 29. Bonino, 33. Perry, 34. Chipchura - 35. Eriksson. Střely na branku: 46:31. Diváci: 15.070.

Minnesota - Los Angeles 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Branky: 22. Nolan (Havlát), 28. Burns, 48. Havlát (Židlický) - 33. a 42. Parse. Střely na branku: 20:31. Diváci: 18.284.

Florida - Nashville 2:3 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 44. Ballard (Frolík), 46. Weiss (Frolík) - 23. Legwand, 57. Hornqvist, 62. Bouillon. Střely na branku: 29:25. Diváci: 13.679.

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...