Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Hokejový 'kašpárek' Alexander Sjomin se opět připomněl

Sport

  15:29
PRAHA - Útočník Washingtonu Capitals Alexander Sjomin má hokejový talent od Pána Boha. Svými kousky i góly baví věrný parťák Alexandera Ovečkina celou NHL. Někdy k nim ale přidá i ne úplně očekáváný bonus.

Sjomin před brankou. foto: Reuters

Na třetího ledna roku 2009 asi jen těžko zapomene ne jeden fanoušek (i nefanoušek) zámořské hokejové ligy. Během třetí třetiny zápasu mezi Washingtonem Capitals a NY Rangers narazil do branky "Jezdců" mladý obránce Marc Staal útočníka "Caps" Alexandera Sjomina.

SJOMIN VS. STAAL:

V následné bitce předvedl Sjomin "boxerskou" vložku, které se museli smát i někteří hráči přímo na ledě. Video s jeho "uměním" si poté na serveru youtube.com prohlédlo přes milion lidí.

V pondělním zápase se šestadvacetiletý útočník předvedl opět. Téměř přesně po roce v zápase s Dallasem. Nejprve jej v průběhu duelu sestřelil obránce "hvězd" James Neal, třešničku si ale schoval sám Sjomin do samostatných nájezdů. V nich jel ve třetí sérii a všichni čekali, co za kulišárnu fanouškům brilatní technik připraví.

TURCO VS. SJOMIN:

Dočkali se. Sjomin dva metry před brankářem Turcem zakopnul a místo puku skončil na betonu gólmana Dallasu sám. Následně se potkal s tyčkou a skončil na zadním mantinelu, kam jej doprovodil pohled jak zaplněné haly, tak překvapeného Turca. Vzápětí navíc o výhře Dallasu 3:2 rozhodl precizně provedeným nájezdem hostující Loui Eriksson - VÍCE ZDE!

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!