Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Neprůstřelný Hašek, v derby s CSKA vychytal třetí ligovou nulu

Sport

  20:38
MOSKVA - Český gólman Dominik Hašek v prvním utkání Kontinentální hokejové ligy po reprezentační pauze zazářil. Pětačtyřicetiletá brankářská legenda potřetí v sezoně a podruhé v prosinci neinkasovala a pomohla k výhře Spartaku Moskva 3:0 v derby nad CSKA. Haška nepřekonal ani nikdo z kvarteta Čechů v dresu armádního klubu.

Dominik Hašek v dresu Spartaku. foto: Reprofoto

"Já jsem vždycky vítěz, vždycky jsem hrdina," řekl po utkání se smíchem Hašek. "První polovina zápasu proti CSKA nebyla jednoduchá, ale naštěstí jsme se vzpamatovali a vyhráli jsme," dodal.

Obránci Karel Pilař, Petr Čáslava a útočníci Tomáš Netík a Jan Marek se do statistik zápasu zapsali pouze vyloučením. Spartak si dnešním vítězstvím pojistil osmé místo v tabulce východní části ligy. Před devátým Nižným Novgorodem má náskok čtyř bodů, ovšem Torpedo odehrálo o čtyři zápasy méně.

SPARTAK MOSKVA 3:0 CSKA MOSKVA:

Tradiční derby provázela bezprecedentní bezpečností opatření. Kolem haly v Sokolnikách vytvořila podle serveru gazeta.ru policie trojitý kruh a u vchodu byly nainstalovány turnikety.

Rok 2010 v obrazech

Generální manažer a trenér Spartaku Andrej Jakovenko ještě před zápasem potvrdil, že trenér Igor Pavlov, jenž byl před třemi týdny poslán na zdravotní dovolenou, se už na lavičku nevrátí a bude pracovat jako skaut pro Evropu a zámoří. Mužstvo tak stále povede Jakovenko, jenž nevyloučil, že v případě nalezení vhodného kandidáta svou pozici ještě do konce sezony opustí.

Autoři: ,

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...