Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Parádní vlastní gól 'fotbalisty' Sutera

Sport

  14:45
NASHVILLE/PRAHA - Jsou situace, kdy by se sportovec nejraději neviděl. Podobná se stala v nočním duelu mezi Nashvillem a Anaheimem (5:4) domácímu obránci Ryanovi Suterovi. Syn olympijského vítěze z roku 1980 Boba Ryana totiž pomohl soupeři parádním vlastencem za stavu 3:5 půl minuty před koncem do závěrečného tlaku. "Kačeři" však nakonec během posledních 27 vteřin už na vyrovnání nedosáhli.

Vlastní branka Sutera. foto: www.nhl.com

Tohle se nepovedlo. Kdo ví, možná nyní zláká Ryana Sutera, beka Nashvillu a oporu týmu, do svých služeb některý z celků MLS (americký fotbalová soutěž). V duelu svého celku s Anaheimem totiž dokázal, že by se neztratil ani jako fotbalista...

Do konce zápasu zbývalo 32 vteřin. Domácí vedli 5:3, vhazovalo se uprostřed hřiště. Kapitán "Kačerů" Ryan Getzlaf vyhrál buly a kotouč poslal na křídlo Bobbymu Ryanovi, který přejel modrou a okamžitě nahazoval kotouč do předbrankového prostoru. Tomu se snažil zabránit právě Ryan Suter.

Tak "povedeně", že se pravou nohou placírkou trefil přesně pod víko Rinneho branky. Hosté snížili na 5:4 a ještě měli 27 vteřin na vyrovnání. Úžasná stíhací jízda (Anaheim prohrával ještě v 50. minutě 1:5) však happy endem neskončila. "Ryan dneska zavinil dva góly. Byl bych radši, kdyby příště použil v podobné situaci rukaci a ne brusli," neměl se svým elitním bekem slitování kouč "Predátorů" Bryan Trotz.

"Bojovali jsme až do konce, škoda, že to nakonec nevyšlo," řekl jeho protějšek Randy Carlyle. Ten litoval v souboji rivalů bojujících o místo v play off v našlapané Západní konferenci především špatného úvodu. "Ten jsme prospali," dodal. Těžké spaní bude mít i přes výhru paradoxně i Suter...