Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Podívejte se na hokejové góly roku

Sport

  14:29
Hokejový rok 2011 je téměř u konce. A nabídl spoustu nápaditých a úžasných gólů a to na všech úrovních. Ať už to bylo MS, NHL, světový šampionát třetí divize či přátelské utkání...

Finsko - Rusko (gól Granlunda) foto: ČTK

Když mladý Fin Mikael Granlund drzým způsobem pokořil v semifinále mistrovství světa Rusy, sportovní svět měl jasno - je to gól století. Hbitý útočník objel soupeřovu branku, nabral puk na čepel a lakrosovým způsobem jej zametl do "šibenice". "Na tréninku to šlo, tak jsem to zkusil i tady přímo v zápase," culil se po utkání hrdina. Finové totiž po výhře 3:0 postoupili do finále světového šampiona, kde nakonec přehráli Švédsko.

Granlundovu fintu okořenily zlaté medaile. V rodné zemi se jeho kousek dostal i na poštovní známky. "Filatelista nejsem. Ale maminka nějaké nakoupila," prozradil v srpnu v rozhovoru pro Lidové noviny - VÍCE ZDE.

Záměrně upadl. Pak skóroval

Šlo o přátelský zápas na Slovensku. Gól z nájezdů ale obletěl zpravodajské servery. Přípravné utkání Levice s Prievidze skončilo 6:7 po samostatných nájezdech. V nich zazářil Radoslav Burala z Prievidze, když před brankářem schválně upadl, rukou poslal puk na hůl a neomylně překonal zmateného brankáře.

V anketě o gól roku se neztratí ani izraelský reprezentant

I Izrael produkuje hokejové talenty. Eli Sherbatov patří k nejlepším hráčům prestižní QMJHL. Nejvíce se zviditelnil v Jihoafrické republice na mistrovství světa třetí divize proti Řecku. "Jestli tohle není nejhezčí gól roku, ukažte nám lepší!" napsala třeba server Mezinárodní hokejové federace iihf.com.

Sherbatov se sice narodil ve Svaté zemi, ale už ve dvou letech se s rodinou odstěhoval do Kanady. Izraelec se blýskl už ve 13 letech, kdy vstřelil podobný gól jako Granlund.

Ryan zamotal obránci hlavu

Napínavý duel play off NHL mezi Anaheimem a Nashvillem. Bobby Ryan získá ve vlastním pásmu kotouč, obhazuje si obránce, ten ztrácí hůl, prohazuje si ho podruhé a bleskovou bekhendovou kličkou zasunul puk za brankáře Rinneho.

Anketa

Který gól byl nejhezčí?

Mikael Granlund 10
Radoslav Burala 4
Eli Sherbatov 4
Bobby Ryan 12
Autor: