Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Sidney Crosby je na vrcholu. Naposledy pokořil Pavelce hattrickem

Sport

  16:18
PRAHA - Sidney Crosby v noci na dnešek rozhodl o výhře Pittsburghu nad Atlantou, za kterou v brance nastoupil Ondřej Pavelec. Tučňáci vyhrál 3:2 a kapitán Crosby vstřelil všechny tři branky svého týmu.

New Jersey - Pittsburgh (Sidney Crosby) foto: Reuters

Sidney Crosby byl v úvodu letošního ročníku nejprestižnější hokejové ligy tak trochu ve stínu Stevena Stamkose, který vstoupil do sezony raketovým startem, když ovládl individuální statistiky NHL. Sbíral body, střílel důležité góly a díky němu se Tampa Bay hřeje na klidném pátém místě východní konference.

Ovšem po více jak čtvrtině soutěže je už na výslunní kanadského bodování Sidney Crosby. Hýčkané kanadské hokejové dítě, které už ve svém hokejově útlém věku vyhrálo vše, co mohlo. Crosby už nad hlavou držel titul pro mistra světa, Stanley Cup a v neposlední řadě vyhrál také zlatou olympijskou medaili z Vancouveru, když finálové utkání rozhodl gólem v prodloužení.

Crosby v posledním utkání pokořil Pavelce hattrickem

Když vede produktivitu NHL někdo jiný než Crosby nebo Ovečkin, hned se o něm píše v superlativech. Kdežto, když se do čela vráti tyto superhvězdy, je to "standart".

Ovšem herně Crosby momentálně předvádí nejlepší výkony ve své kariéře. "Myslím, že lépe jsem ho hrát ještě neviděl," řekl Brooks Orpik na adresu Crosbyho. Orpik je v organizaci Penguins od doby, kdy do týmu přišel Crosby, a tak má s čím porovnávat.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...