Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Vránův devatenáctý gól v sezoně Washingtonu na výhru nestačil, Matthews dotahuje Pastrňáka

Útočník Washingtonu Capitals Jakub Vrána byl podražen hráčem Philadelphie. foto: ČTK/AP

Aktualizováno
New York - Český útočník Jakub Vrána dal už svůj devatenáctý gól v této sezoně NHL. Washington přesto nezískal na ledě Philadelphie, která bojuje o play-off, ani bod. Flyers zvítězili těsně 3:2. Asistenci si u Vránovy branky připsal obránce Michal Kempný. Auston Matthews z Toronta překonal díky dvěma zásahům i ve své čtvrté sezoně v lize hranici třiceti gólů.
  7:43aktualizováno  9:15

První třetina zápasu mezi Philadelphií a Washingtonem přinesla čtyři góly. Flyers, kteří se představili doma po šesti zápasech, udělali radost svým fanouškům už ve čtvrté minutě, kdy otevřel skóre Travis Konecny. Capitals srovnali za čtyři minuty, Tom Wilson zpoza branky předložil puk Nicklasi Bäckströmovi a ten se štěstím prostřelil brankáře Cartera Harta. Ve 13. minutě se z prostoru mezi kruhy prosadil Vrána, jehož skvěle našel Jevgenij Kuzněcov, a Washington vedl 2:1.

Philadelphia skóre otočila díky povedeným koncovkám třetin. Necelou minutu před první sirénou se prosadil Robert Hägg, který dal gól po 32 zápasech. V závěru druhé části ujel v oslabení Kevin Hayes a povedenou bekhendovou kličkou dokonal obrat Flyers. „Dnes jsme hráli dobře hlavně v defenzivě. Brankář chytal skvěle a obránci výborně dostávali puky ven z pásma,“ řekl střelec vítězného gólu Hayes.

Vrána byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Domácí útočník Jakub Voráček ani hostující bek Radko Gudas, jenž ještě minulou sezonu hájil barvy Flyers, v zápase nebodovali.

Ani dva Matthewsovy góly nepomohly Torontu k výhře nad Winnipegem. V páté minutě americký útočník po asistenci Mitchella Marnera rychle odpověděl na vedoucí gól Nikolaje Ehlerse a 14 sekund před koncem základní hrací doby zachránil svému týmu alespoň bod, když vyrovnal na 3:3. V prodloužení gól nepadl, o výsledku tak rozhodly samostatné nájezdy. Přestože se i během nich Matthews prosadil, bod navíc bral Winnipeg. Ve čtvrté sérii o tom rozhodl Blake Wheeler.

Matthews se stal prvním Američanem, který metu 30 gólů překonal v prvních čtyřech ročnících od svého vstupu do NHL. „Jsem na to hrdý, ale mám velké štěstí, že hraju s tolika dobrými hráči. Máme výborný tým a je jedno, s kým jsem zrovna na ledě,“ řekl Matthews. „Důležitou roli v mých výkonech teď hraje pravidelný herní rytmus, který mi v minulých letech kvůli zraněním občas chyběl,“ dodal druhý nejlepší střelec soutěže.

Hokejisté Dallasu zvítězili na ledě Los Angeles 2:1. O těsném vítězství rozhodli ve druhé třetině, kdy během necelé minuty otočili stav zápasu. Dallas vyhrál popáté v řadě a vždy dokázal otočit nepříznivý stav.

Skóre zápasu mezi druhým a posledním týmem Západní konference otevřel ve třetí minutě slovinský útočník Anže Kopitar. Kings náskok hájili do 35. minuty, kdy výborně chytajícího Jonathana Quicka překonal Jamie Benn. Jen 37 sekund nato Dallas vývoj zápasu otočil. Obránce Sean Walker nezachytil na červené čáře nahozený puk a pustil do úniku Blakea Comeaua, který překonal Quicka střelou pod horní tyč. V dresu vítězného týmu nebodovali útočník Radek Faksa a obránce Roman Polák.

Výsledky NHL:

Toronto - Winnipeg 3:4 po sam. nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky: 5. a 60. Matthews, 26. Timašov - 4. Ehlers, 18. Appleton, 32. Scheifele, rozhodující sam. nájezd Wheeler. Střely na branku: 28:28. Diváci: 19 397. Hvězdy zápasu: 1. Scheifele (Winnipeg), 2. Matthews (Toronto), 3. Wheeler (Winnipeg).

Philadelphia - Washington 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Branky: 4. Konecny, 20. Hägg, 38. K. Hayes - 8. Bäckström, 13. VRÁNA (KEMPNÝ). Střely na branku: 27:28. Diváci: 18 595. Hvězdy zápasu: 1. Hayes, 2. Konecny (oba Philadelphia), 3. VRÁNA (Washington).

Los Angeles - Dallas 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky: 3. Kopitar - 35. Jamie Benn, 36. Comeau. Střely na branku: 31:32. Diváci: 17 129. Hvězdy zápasu: 1. Lindell (Dallas) 2. Quick (Los Angeles) 3. Comeau (Dallas).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!