130 let
Zraněný obránce Hillen.

Zraněný obránce Hillen. | foto: ČTK

VIDEO: Zabiják Ovečkin svou střelou přerazil soupeři čelist

Sport
  •   19:37
WASHINGTON - Je nejlepším hokejistou světa. A také hráčem, který má jednu z nejtvrdších střel v NHL. O tom, že tomu tak je, podal Alexander Ovečkin důkaz v nočním zápase svého Washingtonu s NY Islanders. Kapitán Capitals totiž na konci první třetiny vypálil z mezikruží bombu, která se nezastavila o síťku v brance Dwyana Rolosona, ale o čelist obránce Jacka Hillena.

Ruský "car", jak se Alexanderovi Ovečkinovi přezdívá, na sebe opět upozornil. V nočním vítězném zápase s NY Islanders (7:2) sice tentokrát nebodoval, přesto jeden "přesný zápas" zaznamenal. V 18. minutě za stavu 2:1 hráli Caps přesilovou hru, když se puk odrazil do volného prostoru před brankáře Rolosona.

JAK OVEČKIN ZRANIL HILLENA:

Do něj vlétl jako uragán Ovečkin a svou pověstnou střelou nápřahem vypálil. Do cesty jeho projektilu se ale postavil obránce "Ostrovanů" Jack Hillen. Ten tvrdou ránu schytal přímo do nechráněné brady.

Pro čtyřiadvacetiletého amerického obránce v ten okamžik zápas skončil, stejně starý Ovečkin mu svou střelou přerazil čelist a poškodil chrup. Hillen musel ihned po zápase v nemocnici podstoupit operaci, bez hokeje se bude muset nyní obejít šest až osm týdnů. Určitou dobu také bez normální stravy...

Autor: Antonín Vavrda