Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Zbláznili se? Fanoušci Nashvillu po senzačním postupu zdemolovali auto

Sport

  7:00
NASHVILLE - Famózním způsobem vynulovali jednoho z největších favoritů na zisk Stanley Cupu. Hokejisté Nashvillu celý svět překvapili tím, když vítěze Západní konference z Chicaga a trojnásobného šampiona z posledních sedmi sezon porazili 4:0 na zápasy. Oslavy fanoušků po zápase však byly přehnané.

Ve vítězné euforii fandové Nashvillu pošlapávali klubové barvy Chicaga na přistaveném vraku auta. foto: Reprofoto

Odvolávám, co jsem odvolal. Rabiát Gudas přece jen posílí reprezentaci na MS

Ve čtvrtek večer porazili Predators ve čtvrtém zápase 1. kola play off na svém ledě Chicago 4:1 a završili tak senzačně hladký postup do semifinále konference na úkor výrazného favorita série.

Blackhawks se tak stali teprve třetím týmem v historii, který jako nejlepší celek své konference po základní části nevyhrál v 1. kole play off ani zápas. Montreal byl takto v roce 1981 vyřazen Edmontonem a v roce 1993 stejně rychle vypadli právě Blackhawks se St. Louis.

Hlavním strůjcem úspěchu Nashvillu byl brankář Pekka Rinne, který v celé sérii inkasoval pouze třikrát. V závěrečném duelu pochytal 30 střel.

Někteří fandové Nashvillu jako by po postupu jejich fanoušků ztratili soudnost.

Dvěma trefami přispěl k vítězství Predators švýcarský obránce Roman Josi. „Je to absolutně úžasný pocit. Myslím, že jsme odehráli skvělou sérii. Chicago má výborný tým a měli jsem před ním respekt, ale zvládli jsme to,“ radoval se Josi.

Ve čtvrtek v noci však radost přehnali fandové Nashvillu. U haly byl totiž přistaven starý vrak pokreslený symboly Chicaga. Ten na znamení pokoření soupeře převrátili a zdemolovali ho tím, že po něm skákali.

Aby se jim tato nesoudná reakce nevrátila v semifinále konference, v němž se utkají s vítězem duelu Minnesota - St. Louis.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!