Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vítkovice v Lahti nedohrály kvůli potížím s ledem, připsaly si kontumační výhru

Roberts Bukarts (vlevo) z Vítkovic a Noah Delémont z Bielu foto: ČTK

Úvodní utkání osmifinále hokejové Ligy mistrů mezi Lahti a Vítkovicemi bylo po odehrání 11 minut a dlouhém přerušení kvůli potížím s ledem předčasně ukončeno. Podle reglementu soutěže prohrál domácí tým kontumačně 0:3. Dohrávka souboje v náhradním termínu nebyla podle vyjádření zástupců soutěže možná.
  19:51aktualizováno  20:55

Pro oba celky šlo o první vystoupení ve vyřazovacích bojích této sezony LM poté, co si zajistily postup ze základní části. Dohrávka souboje v náhradním termínu nebyla podle vyjádření zástupců soutěže možná. Vítkovičtí tak budou mít do domácí odvety, která je na programu za týden v Ostravě od 18 hodin, k dobru tříbrankový náskok.

„Podle sportovního řádu CHL (Champions Hockey League) může být utkání přerušeno rozhodčími z hodnověrných důvodů nejdéle na 120 minut. Protože během této doby nebylo možné nezpůsobilou ledovou plochu připravit ke hře, zápas byla zrušen a tým Lahti Pelicans potrestán kontumační prohrou 0:3,“ vysvětlilo rozhodnutí o výsledku vedení soutěže.

Již těsně před úvodním vhazováním stanoveným na 17:30 sudí zaplňovali sněhem menší díry v ledu. Vítkovičtí byli v úvodu nebezpečnějším týmem. Velmi dobré možnosti otevřít skóre měli Peter Krieger a Petr Fridrich, ale Jussi Olkinuora v brance domácích, v jejichž sestavě nastoupili i čeští obránci Michal Jordán s Filipem Králem a útočník Luboš Horký, byl proti.

K přerušení na začátku 12. minuty došlo poté, co rozhodčí zaznamenali na několika místech nerovnosti v prostoru středového kruhu a jednoho z kruhů pro vhazování. Netrvalo dlouho a odeslali hráče obou týmů do kabin.

Na led vyjela rolba, ale ani zhruba po půlhodinové snaze o nápravu neshledali sudí hrací plochu jako způsobilou pro pokračování. Nakonec bylo rozhodnuto, že domácí tým dostane ještě další hodinu k dobru, aby zajistil nápravu. Za pomoci rolby začala úprava ledu v obou problematických místech.

Čas možného pokračování zápasu byl mezitím opět posunut. V 19:40 ale rozhodčí, zástupci obou týmů i LM vyhodnotili kvalitu ledu pro další pokračování zápasu jako nedostačující.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...