Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Vítkovice zvýšily náskok v čele, Pardubice dobyly Prahu

Sport

  22:28
PRAHA - Hokejisté Vítkovic zvítězili doma nad předposledním Kladnem těsně 3:2 a vedou tabulku O2 extraligy už o tři body. Na druhé místo se dostaly o skóre před třetí Plzeň Pardubice, které dnes vyhrály v klání 28. kola na ledě pražské Sparty 3:2 v prodloužení. Před vlastním publikem prohrála 3:5 také Slavia, která nestačila na Litvínov.

Sparta-Pardubice. foto: ČTK

Jednoznačně naopak zvládly domácí zápas České Budějovice, které vyhrály nad mistrovskými Karlovými Vary 4:0 a gólman Roman Turek udržel už počtvrté z posledních pěti zápasů čisté konto.

Vítkovice v prvním vzájemném utkání v září doma Kladno rozdrtily 7:0, ale dnes v první třetině s týmem Geus Okna dvakrát prohrávali. Dvěma góly ale otočil výsledek Radim Hruška a Kladno ani napotřetí s Vítkovicemi v sezoně nebodovalo, protože v Kladně se Ostravané radovali rovněž z výhry 3:2.

Zápas nedělního 31. kola byl přesunut už na úterý, protože tuto sobotu a neděli zabere ostravskou ČEZ Arénu akce nazvaná Vánoční španělská škola aneb to nejlepší ze světového jezdeckého sportu.

Sparta s Pardubicemi zkompletovaly 28. kolo, rozehrané už uplynulý ve čtvrtek a pátek, kdy koncertovala v Tesla Areně skupina The Prodigy. Eaton sahal v Praze po třech bodech, když v 59. minutě vedl po trefě Libora Pivka 2:1, ale 34 vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal Martin Ručinský. Východočeši se radovali po nájezdech, když v sedmé sérii rozhodl Pivko, a Spartu porazili už počtvrté za sebou.

Slavia měla už v předsezonním rozpisu naplánovaný duel 29. dějství s Litvínovem místo v neděli až v pondělí, ale protože ten den vystoupila v O2 Areně kapela Backstreet Boys, duel se hrál až dnes. Čekání Slavie na první tříbodovou výhru od 6. října se však protáhlo minimálně do pátečního derby se Spartou. Svěřenci kouče Vladimíra Růžičky prohráli se Severočechy 3:5 a v dresu Litvínova si připsal druhý hattrick za sebou Viktor Hübl. Tři góly dal už v pátek doma Kometě Brno.

Mistrovské Karlovy Vary začaly s předehrávkami duelů kol, která jsou naplánována při jejich startu na Spenglerově poháru v Davosu od 26. do 31. prosince. V Českých Budějovicích z duelu 36. kola odjeli Západočeši s prázdnou a na jedenáctém místě zaostávají za desátou Mladou Boleslaví o tři body.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...