Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vokoun exceloval, vychytal čisté konto

Sport

  9:26
NEW YORK - Excelentní výkon podal ve čtvrtečním utkání NHL brankář Tomáš Vokoun, jehož Florida zvítězila na ledě Caroliny 5:0. Český gólman si v zápase připsal 42 úspěšných zákroků, počtvrté v letošní sezoně vychytal čisté konto a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Tomáš Vokoun měl hodně práce. foto: ČTK

"Díky Vokounovi by nám dnes stačil na vítězství i jediný gól. Byl naším nejlepším hráčem," řekl trenér Peter DeBoer. Činili se i další čeští hokejisté v dresu Panterů - poslední pátý gól vstřelil Michael Frolík, na dvě branky přihrál Kamil Kreps, jednu asistenci si připsal Radek Dvořák.

Hurricanes vs. Panthers

Na šest zápasů prodloužili svou vítěznou sérii hokejisté Detroitu, kteří díky třem brankám v druhé třetině porazili 4:2 Minnesotu. Jedním gólem k tomu přispěl i český útočník Jiří Hudler, který v polovině zápasu svou osmnáctou trefou v sezoně dostal svůj tým do vedení 2:1.

Red Wings vs. Wild

Čtvrté vítězství v řadě si připsali Vancouver Canucks, kteří v třetí třetině otočili zápas ve Phoenixu z 1:3 na konečných 4:3. Podobný obrat předvedl kanadský tým podruhé za sebou, v úterý díky čtyřem gólům v poslední dvacetiminutovce vyhrál 6:4 v St. Louis, tedy rovněž na ledě jednoho z outsiderů ligy.

"V této soutěži není jednoduché obrátit zápas proti žádnému soupeři," zdůraznil trenér Canucks Alain Vigneault. "Teď se nám to podařilo ve dvou zápasech po sobě. To musí mít blahodárný vliv na sebevědomí našeho mužstva," dodal Vigneault.

Léčba nový trenérem zřejmě zabírá na hráče Ottawy, kteří zvítězili 5:2 ve Philadelphii a poprvé v sezoně vyhráli více než dva zápasy po sobě. Senators minulý týden převzal kouč Cory Clouston a pod jeho vedením získalo mužstvo z pěti utkání sedm bodů.

Největší přestřelku viděli ve čtvrtek fanoušci v Tampě, která na vlastním ledě porazila Toronto 6:4. Hokejisté Lightning rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:1, přičemž všechny čtyři góly vstřelili v rozmezí čtyř minut a 13 sekund. V dresu Tampy poprvé nastoupil obránce Josef Melichar, jehož klub před týdnem získal z Caroliny, a hned si připsal asistenci u posledního gólu Vincenta Lecavaliera.

Lightning vs. Maple Leafs

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!