Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Vokoun na MS nepojede

Sport

  11:52
MIAMI - Hokejový brankář Tomáš Vokoun reprezentační tým na mistrovství světa v Kanadě neposílí. Vedení Floridy mu start nepovolilo, jedenatřicetiletého hráče čeká v nejbližší době operace tříselné kýly.

Vokoun má smůlu. foto: ČTK

"Mluvil jsem s ním v noci. Lékař mu doporučil okamžitou operaci a klub mu start na mistrovství neumožnil," řekl trenér Alois Hadamczik novinářům po dnešním rozbruslení týmu v Liberci, kde startuje na turnaji Česká pojišťovna Cup. Vokoun měl problémy s tříselnou kýlou již v závěru základní části NHL. Po jejím skončení mu doktoři naordinovali klid, nicméně mistr světa z Vídně 2005 později Hadamczikovi sdělil, že se jeho stav zlepšil a chce na šampionátu startovat.

V pátek však musel absolvovat lékařské vyšetření a následně jednání s představiteli klubu, kteří mu jeho přání odložit operaci neschválili. Po zákroku, který by měl podstoupit v příštích dnech, jej totiž čeká až tříměsíční pauza. Hrozilo by tedy, že nebude připraven na začátek nového ročníku NHL.

Jedničkou českého týmu na šampionátu v Quebeku tak bude s největší pravděpodobností trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz Milan Hnilička. Na druhý start na MS se může těšit i Marek Pinc. Brankářskou trojici by měl doplnit jeden z dvojice finalistů české extraligy Adam Svoboda - Lukáš Mensator.

Poté co v prvním kole Stanleyova poháru vypadlo v pátek New Jersey, bude se Hadamczik snažit získat do týmu útočníka Patrika Eliáše a obránce Karla Rachůnka, který ale kvůli zdravotním problémům od konce března nehrál. "O oba máme zájem. Budeme je zkoušet volat ještě dnes," řekl Hadamczik.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!