Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

NHL: Vrbatův gól Arizoně nestačil, Pittsburgh ukončil sérii Capitals

Sport

  7:10
NEW YORK - Desátý gól v sezoně vsítil v pondělním utkání NHL český útočník Radim Vrbata, byl však jediným úspěšným střelcem hokejistů Arizony při prohře 1:3 v Edmontonu. Už v odpoledním klání skóroval Radek Faksa, ani k němu se ale žádný ze spoluhráčů nepřidal a Dallas podlehl na ledě Buffala 1:4.

Alexander Burmistrov (91) z Arizona Coyotes oslavuje gól s Martinem Hanzalem (11) a pravým křídlem Radimem Vrbatou (17). foto: Reuters

Vrbata se prosadil ve 38. minutě, kdy v přesilové hře zůstal široko daleko zcela osamocený před brankářem Camem Talbotem a pohotovou střelou švihem snížil na konečných 1:3. Pětatřicetiletý kanonýr původem z Mladé Boleslavi se tak trefil poprvé po sedmi zápasech. Předtím byl ovšem na ledě u dvou ze tří inkasovaných gólů.

Česká noc v NHL: Jágr vstřelil vítězný gól Floridy. Bodovali i Krejčí a Pastrňák

O náskok Oilers se postarali trefou v úvodu první třetiny Ryan Nugent-Hopkins a slepenými góly v rozmezí dvou minut v polovině prostředního dějství Leon Draisaitl a Jujhar Khaira. Pro kanadského útočníka to byl premiérový zásah v NHL. Edmonton zvítězil potřetí v řadě a v tabulce Pacifické divize už ztrácí pouze dva body na vedoucí Anaheim.

Třiadvacetiletý Faksa skóroval pošesté v sezoně a poprvé po devíti zápasech. Trefil se šťastně v 16. minutě, kdy na brankovišti tečoval tělem ránu krajana Jiřího Hudlera. Český centr snížil na 1:2, ale domácí Jack Eichel dvěma brankami v druhé a třetí třetině zajistil Buffalu hladké vítězství.

V dalším brzkém utkání vyhráli New York Islanders 4:0 na ledě Bostonu, v jehož dresu se neprosadili ani čeští útočníci David Pastrňák a David Krejčí. Brankář Islanders Thomas Greiss vychytal díky 32 zákrokům první čisté konto v sezoně.

Washington prodloužil vítěznou sérii. Porazil Philadelphii 5:0

Nulu oslavil také konkurent Petra Mrázka v brance Detroitu Jared Coreau, který 18 zákroky dovedl Red Wings k nejtěsnějšímu vítězství 1:0 nad Montrealem. Jediný gól vstřelil ve 39. minutě Thomas Vanek.

Po devíti zápasech skončila vítězná série Washingtonu, který v mimořádně divoké přestřelce prohrál 7:8 v prodloužení na ledě Pittsburghu. Capitals vedli už 3:0, Penguins ale ve druhé třetině, v níž padlo dohromady devět gólů, otočili skóre na 5:3.

Hosté pak znovu vyrovnali, domácí posléze opět odskočili do dvoubrankového náskoku, který však ve třetí třetině Washington zase smazal. O triumfu Tučňáků nakonec rozhodl po 34 sekundách prodloužení svým druhým gólem v utkání Conor Sheary. Hattrickem se pod vítězství Pittsburghu podepsal Jevgenij Malkin.

Výsledky NHL

Boston - NY Islanders 0:4

Buffalo - Dallas 4:1

Detroit - Montreal 1:0

Edmonton - Arizona 3:1

San Jose - Winnipeg 5:2

Pittsburgh - Washington 8:7 v prodl.

Los Angeles - Tampa Bay 1:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!