Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vstřícné gesto. Třinec odehraje odložený duel kvůli tragédii v rodině kapitána Vrány na ledě Litvínova

Zleva Roberts Bukarts z Vítkovic a Petr Vrána z Třince. foto: ČTK

Třinec - Hokejisté Třince dohrají odložený domácí duel 50. kola extraligy ve čtvrtek na ledě Litvínova. V úterý se utkání neuskutečnilo, zápas byl po dohodě klubů na poslední chvíli odvolán s ohledem na tragickou událost v rodině kapitána týmu Ocelářů Petra Vrány. Třinec dohraje zbývající tři zápasy základní části venku, přestože měl v pátek hostit Mladou Boleslav. Tam se nově vydají z Litvínova a v neděli je čeká duel v Českých Budějovicích. V Litvínově se začne hrát v 18:00.
  16:16

„Chtěl bych poděkovat zástupcům Litvínova i jeho hráčům, kteří nám vyšli vstříc a do pozdních večerních hodin čekali v Třinci od svých domovů a rodin na zprávu, zda se utkání odehraje ve středu,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Jsme vděční a cítíme se zavázáni, že souhlasili se čtvrtečním termínem utkání. I když se jim tím pádem nahustila termínová listina před začátkem další fáze soutěže,“ doplnil Peterek.

Zleva Roberts Bukarts z Vítkovic a Petr Vrána z Třince.
Utkání 36. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha, 17....

Litvínov je v tabulce jedenáctý a čeká jej předkolo play off, které začne příští týden ve středu systémem na tři vítězné zápasy. V pátek Verva hostí České Budějovice a v neděli se představí ve Zlíně.

Oceláři jsou v tabulce druzí o dva body za Spartou, oproti které mají zápas k dobru. S Pražany bojují o Prezidentský pohár pro vítěze základní části a do čtvrtfinále play off vstoupí 20. března. Kvůli cestování se ale vzdali domácího prostředí i v duelu s Mladou Boleslaví.

Autor: