Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Vyhecované moravské derby: Vítkovice padly ve Zlíně

Sport

  23:13
PRAHA - Hokejisté Vítkovic prohráli v 13. kole O2 extraligy na ledě Zlína 2:3 po samostatných nájezdech a jejich náskok v čele tabulky se snížil na jediný bod. Ostravané však mají na svého dnešního přemožitele ještě zápas k dobru.

Emoce v zápase Zlín-Vítkovice. foto: ČTK

Druhé výhry v ročníku se dočkala brněnská Kometa, která uspěla také v samostatných nájezdech na ledě Karlových Varů. V duelu dvou nejlepších týmů posledních kol jednoznačně dominovaly Pardubice, jež dobyly led Třince po výhře 5:1.

Duel Zlína s Vítkovicemi byl ostře sledován především kvůli tomu, že na sebe poprvé od incidentu v letním Tipsport Cupu narazili domácí útočník Jaroslav Balaštík a hostující zadák Richard Stehlík. Na žádné zúčtování po vážném Balaštíkově zranění však nedošlo; zlínský forvard oplácel po svém, když v závěrečné desetiminutovce zařídil vyrovnání na 2:2 a přispěl také proměněným nájezdem k výhře, kterou zařídil dvěma góly v penaltovém rozstřelu Petr Leška.

V karlovarské KV Aréně podlehli domácí obhájci titulu již popáté ze sedmi zápasů. Moravané naopak po jedenáctizápasovém čekání na úspěch vyhráli podruhé za sebou. V rozstřelu se za vítěze trefili Jakub Šindel a Roman Erat, finská posila Brňanů Sasu Hovi naskočila na nájezdy do branky za Jiřího Trvaje a neinkasovala. Karlovarští jsou nyní až na 12. příčce a na první Vítkovice již ztrácejí 13 bodů.

Pardubice i díky skvělému vstupu do zápasu a výtečnému výkonu brankáře Dominika Haška zvítězily v Třinci překvapivě jednoznačně 5:1. V duelu dvou rivalů porazila Plzeň s přispěním z Ústí zapůjčeného gólmana Dušana Salfického Spartu 3:2. Po pěti zápasech bez bodového zisku zabral Liberec, jež pokořil České Budějovice 3:0.

Skvělé individuální výkony předvedli v tomto kole útočníci Roman Červenka a nestárnoucí Pavel Patera. Červenka režíroval vysokou výhru Slavie nad Mladou Boleslaví 6:1, k níž přispěl pěti body za dvě branky a tři asistence. Jen o nahrávku méně si připsal při totožné výši výhry Patera a pomohl tak po úvodní inkasované brance Kladnu deklasovat domácí Litvínov.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...