Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Seattle ovládl zápas NHL pod širým nebem, Daccord vychytal nulu

Winter Classic. Souboj mezi hokejisty Seattle Kraken a Vegas Golden Knights sledovalo na stadionu baseballových Seattle Mariners více než 47 tisíc diváků. foto: ČTK

V tradičním novoročním zápase hokejové NHL hraným pod širým nebem letos porazil Seattle 3:0 tým Vegas. Hlavní hvězdou byl domácí brankář Joey Daccord, jenž jako první v rámci akce Winter Classic dokázal uhájit čisté konto.
  6:18

Utkání pod širým nebem NHL Winter Classic 2024 mezi nejnovějšími kluby soutěže Seattlem a Vegas hostil baseballový stadion T-Mobile Park, na který zavítalo přes 43 tisíc fanoušků. Bavit se mohli nejen hokejem, ale také velkou uvítací show před úvodním buly.

Brett Howden (vlevo) z Vegas a Jamie Oleksiak ze Seattlu v utkání pod širým nebem.

Na první gól se navíc dlouho nečekalo. Už v 5. minutě totiž Eeli Tolvanen unikl pozornosti obrany Golden Knights a zůstal trestuhodně osamocen před brankářem Loganem Thompsonem, jenž nedokázal zareagovat na útočníkovu teč po ráně beka Vince Dunna.

Podruhé se fanoušci týmu Kraken radovali v 23. minutě, kdy se do puku opřel bek Will Borgen. Příděl jednoho gólu na třetinu si pak Seattle udržel i do závěrečného dějství. Thompsona, jemuž ze střídačky kryl záda český mladík Jiří Patera, potřetí překonal bojovník Yanni Gourde. To naopak domácí gólman Joey Daccord dokázal zkrotit všech 35 pokusů Vegas a stal se historicky prvním gólmanem NHL s čistým kontem pod širým nebem.

NHL
1. 1. 2024 21:00
Seattle Kraken Seattle Kraken : Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
04:40 Tolvanen (Dunn, Larsson)
22:19 Borgen (Kartye, Tolvanen)
42:10 Gourde
Góly:
Sestavy:
Daccord (Driedger) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, Dumoulin, Schultz – Tatar, Beniers, Eberle – McCann, Wennberg, B. Tanev – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – Yamamoto, Kartye, Burakovsky.
Sestavy:
L. Thompson (Patera) – Hague, Pietrangelo, McNabb, Whitecloud, Martinez, Pachal – Barbašev, Eichel, Stone – W. Carrier, Stephenson, Marchessault – Cotter, W. Karlsson, Amadio – Howden, N. Roy, Kolesar.

Počet diváků: 43 313