Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rangers oplatili Washingtonu porážku, Detroit uspěl na ledě Toronta

Hokejisté New Yorku Rangers se radují z gólu v utkání proti Washingtonu. foto: AP

Podruhé ve dvou dnech se v hokejové NHL poměřily celky Rangers a Washingtonu. Po sobotním nezdaru 2:3 z hlavního města USA se v odvetě již radoval newyorský celek. O těsné výhře 2:1 rozhodli už v zahajovací třetině útočníci Panarin a Lafreniere. Ve druhém duelu Detroit uspěl 4:2 nad domácím Torontem díky trefě z 59. minuty od forvarda Coppa.
  6:58

Nedělní program NHL nabízí jen dva zápasy. Ten první v předehrávaném čase obstarali hokejisté Rangers a Washingtonu, kteří se poměřili o víkendu už podruhé. V sobotu se radovali před svými fanoušky Capitals 3:2 a nedělní odvetu ovládli 2:1 hráči New Yorku.

Nastartoval je gól už po pouhých 50 vteřinách od zahajovacího buly v podání Artěmije Panarina. V čase 19:10 na něj navazoval Alexis Lafreniere, jehož akce byla nakonec rozdílovou. Postaral se o to snížením z 32. minuty T.J. Oshie, jenž obral o čisté konto jinak bezchybného Igora Šesťorkina.

Toronto šlo ve druhé třetině v domácí partii s Detroitem dvakrát do vedení. Góly Pontuse Holmberga a Mitche Marnera, mezi které se vklínil svou 17. trefou sezony hostující kapitán Dylan Larkin, však nakonec kanadskému celku na bodový zisk nestačily.

Hned v úvodu třetího dějství totiž srovnal na 2:2 Daniel Sprong a rozhodující akci si schoval až na 59. minutu Andrew Copp. Do prázdné brány pak ještě pojistil výhru Red Wings Lucas Raymond. Poprvé od závěru loňského roku se v bráně Toronta představil navrátilec z farmy Ilja Samsonov, jenž kryl 20 z 23 střel Detroitu. Kvůli zranění utkání nedohrál veterán na straně vítězů Patrick Kane.

Výsledky

NHL
15. 1. 2024 1:52
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Detroit Red Wings Detroit Red Wings 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Góly:
20:32 Holmberg (Rielly)
38:18 Marner (Bertuzzi, McCabe)
Góly:
35:39 Larkin (Perron)
42:46 Sprong (DeBrincat)
58:20 Copp (Rasmussen)
59:41 Raymond (Chiarot, Larkin)
Sestavy:
Samsonov (Mar. Jones) – Rielly, Brodie, McCabe, Liljegren, Benoit, Timmins – Knies, Matthews, Marner – Bertuzzi, Tavares, W. Nylander – Holmberg, Domi, Järnkrok – Kämpf, Gregor, N. Robertson.
Sestavy:
Reimer (Lyon) – Seider, Gostisbehere, Petry, Chiarot, Holl, Määttä – Raymond, Larkin, Perron – P. Kane, Compher, DeBrincat – Copp, Rasmussen, Sprong – Veleno, Fabbri, Fischer.

Rozhodčí: Sharron, Sutherland – Hughes, MacPherson

Počet diváků: 18 772

NHL
14. 1. 2024 19:00
New York Rangers New York Rangers : Washington Capitals Washington Capitals 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly:
00:50 Panarin (Trocheck, Trouba)
19:10 Lafrenière (Schneider)
Góly:
31:03 Oshie (D. Strome, Pacioretty)
Sestavy:
Šesťorkin (Quick) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba, E. Gustafsson, Schneider – Kreider, Zibanejad, Kakko – Panarin, Trocheck, Lafrenière – Cuylle, Bonino, Wheeler – Vesey, Goodrow, Brodzinski.
Sestavy:
C. Lindgren (Kuemper) – Fehérváry, Carlson, Bear, Jensen, Edmundson, T. van Riemsdyk – Pacioretty, D. Strome, Oshie – Lapierre, Je. Kuzněcov, Mantha – Protas, McMichael, Wilson – Malenstyn, Dowd, Aube-Kubel.

Rozhodčí: Pochmara, Brenk – Jackson, Marquis

Počet diváků: 18 006

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...