Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Uzdravený Hertl v prvním startu za Vegas bral jednu asistenci

Tomáš Hertl v dresu Vegas Golden Knights foto: AP

Základní část hokejové NHL finišuje a v pondělí nabídla dva zápasy, ve kterých slavily výhry domácí celky. Toronto uspělo 3:2 po prodloužení nad Pittsburghem a Vancouver udolal 4:3 Vegas, v jehož dresu se poprvé představil Tomáš Hertl. Český útočník při debutu za obhájce Stanley Cupu zapsal jednu asistenci.
  7:17aktualizováno  7:39

Nedávnou šokující prohru 4:7 s Arizonou, která o triumfu rozhodla šesti zásahy ze třetí třetiny, hokejisté Vegas na ledě silného Vancouveru odčinit nedokázali. Obhájcům Stanley Cupu k bodovému zisku nepomohl ani debut posily ze San Jose Tomáše Hertla (20:20, 0+1, -1, 1 střela), jenž operoval ve druhé formaci Golden Knights ve svém prvním startu od únorového Utkání hvězd NHL.

Vstup do zápasu sice hostům vyšel skvěle, když je elitní centr Jack Eichel góly ze 2. a 9. minuty poslal rychle do trháku. Canucks si však pomohli z přesilovek a ještě v prvním dějství z nich srovnali Conor Garland a Quinn Hughes.

Ve druhém dějství se jako první opět radovali hráči Vegas, když se Hertl v početní výhodě podílel na trefě beka Noaha Hanifina. V dalším průběhu ale Brock Boeser a podruhé skórující Garland otočili vývoj na stranu kanadského celku. S výsledkem 4:3 pak třetí třetina už nic nezměnila, radovat se tak mohl i český obránce Filip Hronek (21:10, +1, 1 střela).

Z pozice prvního týmu pod čarou postupu ve Východní konferenci se v pondělí hokejisté Pittsburghu (84 bodů) již bodově dotáhli na Detroit (84 bodů) s divokou kartou. Po čtyřech výhrách sice Penguins padli na ledě Toronta, za remízu 2:2 z řádné hrací doby ale brali bod.

Ten hostujícím Penguins trefil vyrovnáním z 54. minuty Drew O’Connor. Asistenci na klíčové trefě zapsal i ve velké formě hrající kapitán Sidney Crosby. Rozhodující akci zápasu si však schoval na 62. minutu obránce Toronta Jake McCabe za přispění Austona Matthewse. Posledně jmenovaný kanonýr se v řádné hrací době blýskl již svou 65. trefou sezony. Výhru 3:2 z prodloužení v dresu Maple Leafs slavil i centr David Kämpf (13:15, -1, 1 střela).

Výsledky:

NHL
9. 4. 2024 4:00
Vancouver Canucks Vancouver Canucks : Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Góly:
11:50 Garland (Q. Hughes, J. Miller)
14:26 Q. Hughes (Boeser, J. Miller)
33:10 Boeser (E. Pettersson, T. Myers)
38:31 Garland (J. Miller, Joshua)
Góly:
01:54 Eichel (Hanifin, L. Thompson)
08:06 Eichel (Marchessault)
29:33 Hanifin (Eichel, Hertl)
Sestavy:
Šilovs (DeSmith) – Q. Hughes (C), Hronek, Soucy, T. Myers, Zadorov, Cole – Höglander, E. Pettersson (A), Boeser – Joshua, J. Miller (A), Garland – Michejev, Blueger, P. Suter – Podkolzin, Aman, Lafferty.
Sestavy:
L. Thompson (Patera) – Hanifin, Hague, McNabb, Theodore (A), Martinez, Whitecloud – Barbašev, Eichel (A), Marchessault – Hertl, Stephenson, Amadio – Dorofejev, W. Karlsson (A), Mantha – Cotter, Howden, Kolesar.

Rozhodčí: L ́Ecuyer, Markovic – Alphonso, Knorr

Počet diváků: 18 899

NHL
9. 4. 2024 1:00
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins 3:2P (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Góly:
25:36 Knies (Brodie, Rielly)
41:22 Matthews (Tavares)
61:30 McCabe (Matthews, Marner)
Góly:
18:06 Rakell (Malkin)
53:38 D. O'Connor (P. Joseph, Crosby)
Sestavy:
Samsonov (Woll) – Rielly (A), Ljubuškin, Benoit, McCabe, Giordano, Brodie – Bertuzzi, Matthews (A), Domi – McMann, Tavares (C), Marner – Knies, Holmberg, W. Nylander – Dewar, Kämpf, Reaves.
Sestavy:
Nedeljkovic (Jarry) – P. Joseph, Letang (A), M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, St. Ivany – D. O'Connor, Crosby (C), Rust – Bunting, Malkin (A), Rakell – R. Smith, Eller, Puustinen – Puljujärvi, Carter, Bemström.

Rozhodčí: Lee, Rank – Smith, Baker

Počet diváků: 18 441

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!