Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rangers s Chytilem v sestavě v úvodním zápase finále podlehli Floridě

Matthew Tkachuk z Florida Panthers e obrací na rozhodčího. foto: Brad Penner-USA TODAY SportsReuters

Vstup do finále Východní konference play off NHL mezi Rangers a Floridou vyšel lépe hostujícím hokejistům týmu Panthers. K výhře 3:0 je v 17. minutě nasměroval útočník Matthew Tkachuk, na kterého až v samém závěru navázali ještě Carter Verhaeghe a Sam Bennett. V dresu New Yorku podruhé v letošních vyřazovacích bojích nastoupil i Filip Chytil.
  7:35

Vítězové letošní základní části NHL, hokejisté Rangers, v úvodních dvou kolech play off jen dvakrát narazili. Po hladkém postupu 4:0 na zápasy nad Washingtonem si poradili 4:2 na zápasy s Carolinou. Hned úvodní partie ve finále Východní konference proti Floridě jim však nevyšla.

Před natěšenými fanoušky v Madison Square Garden nedokázali hráči New Yorku najít recept na brankáře Sergeje Bobrovského, který pochytal všech 23 pokusů domácích a výrazně tak přispěl k úspěchu Panthers. První gól utkání vstřelil v 17. minutě přesným pokusem z vrcholu levého kruhu Matthew Tkachuk.

Rangers byli těsně před prvním odchodem blízko srovnání, bek Braden Schneider však z brejku zamířil jen do tyče. Samostatný únik na startu druhé dvacetiminutovky neproměnil i Will Cuylle. Dobrou střeleckou pozici nevyužil ani krátce na to Vincent Trocheck. Hubené vedení Floridy tak vydrželo až do 49. minuty, kdy se opětovně radovali hosté. Zásah obránce Olivera Ekman-Larssona však po trenérské výzvě Rangers rozhodčí neuznali poté, co Ryan Lomberg byl na brankovišti v kontaktu s Igorem Šesťorkinem.

Domácí tak přežili klinickou smrt a dále se snažili o vyrovnání. Pokusy Wennberga a Lafrenièra však k němu nevedly a v 57. minutě se velkou chybou v rozehrávce provinil brankář Šesťorkin. Dostal tak do šance střelce Cartera Verhaegheho a bylo to 2:0 pro Floridu. Při závěrečné hře domácích bez brankáře se navíc ještě prosadil Sam Bennett.

Po vleklých potížích s otřesy mozku, kvůli nimž odehrál v základní části jen 10 duelů s bilancí (0+6), se podruhé v play off dostal do sestavy Rangers i Filip Chytil (9:17, +/-: 0). Český útočník překvapil fanoušky návratem ve třetím duelu série proti Carolině. Následné tři starty ovšem opět vynechal z důvodu nemoci, proti Panthers již ale opět nastoupil ve třetí formaci s Kakkem a Wennbergem.

Výsledek:

NHL
Finále V. konference 23. 5. 2024 2:15
New York Rangers New York Rangers : Florida Panthers Florida Panthers 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly:
Góly:
16:26 M. Tkachuk (Forsling, Verhaeghe)
56:12 Verhaeghe
58:41 Bennett (M. Tkachuk)
Sestavy:
Šesťorkin (Quick) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson – Roslovic, Zibanejad, Kreider (A) – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Wennberg, Chytil – Vesey, Goodrow (A), Cuylle.
Sestavy:
Bobrovskij (Stolarz) – Ekblad (A), Forsling, Montour, Mikkola, Kulikov, Ekman-Larsson – Reinhart, Barkov (C), Tarasenko – M. Tkachuk (A), Lundell, Verhaeghe – Rodrigues, Bennett, Luostarinen – Cousins, Stenlund, Lomberg.

Rozhodčí: O’Rourke, Kozari – MacPherson, Barton

Počet diváků: 18 006

Stav série: 0:1

Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama
Agáta Hanychová: Nikdy jsem na nikoho nespoléhala. Sebe i svoje děti uživím sama

Zdá se, že se Agáta s ničím nemaže. Na první pohled ji nerozhodí žádný hejt, ani bývalí partneři, se kterými se dlouho soudila o rozložení péče o...