Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Zadlužený Phoenix chce odkoupit a následně prodat vedení NHL

Sport

  11:50
NEW YORK - Budoucnost hokejového týmu Phoenix Coyotes je stále nejistá, neboť od své nabídky koupit zadlužený celek upustila skupina vedená Jerrym Reinsdorfem. Na tuto skutečnost reagovala svou nabídkou okamžitě samotná NHL, která chce poté celou organizaci prodat třetí straně mimo konkurzní řízení.

Wayne Gretzky - ilustrační foto. foto: Lidové noviny

Reinsdorf, jenž vlastní i baseballový klub Chicago White Sox a basketbalové Chicago Bulls, nabízel za Phoenix 148 milionů dolarů. Nyní ale přiznal, že není schopen předložit kompletní nabídku soudu do nejzazšího termínu, který dnes vypršel. Phoenix je od května v konkurzním řízení a o jeho osudu by se mělo rozhodnout 10. září v dražbě u federálního soudu.

Zástupce vedení NHL Bill Daly si od tohoto kroku zámořské hokejové organizace slibuje, že se nebude muset tým Coyotes stěhovat z Phoenixu. O klub totiž dlouhodobě usiluje také šéf společnosti BlackBerry James Balsillie, jenž by rád přesunul hokejisty do kanadského Hamiltonu.

"Doufáme, že tento krok zvýší šanci na to, že bude klub prodán přijatelnému zájemci, který se zaváže podnikat nadále v předměstí Phoenixu v Glendale," vysvětlil Daly. Federální soudce příští týden rozhodne o tom, zda může být do konkurzního řízení přijata i nabídka Balsillieho, přestože nesplňuje podmínku setrvání mužstva na stejném místě.

Americký podnikatel už v červnu neuspěl s nabídkou za 212,5 milionu dolarů. Před časem zkoušel rovněž neúspěšně koupit týmy Pittsburghu a Nashvillu. Tým Coyotes se od přesunu z Winnipegu v roce 1996 nikdy nedostal do finančního zisku.

Autor: