Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Znojmo prohrálo po nájezdech s Třincem

Sport

  20:57
ZNOJMO - Hokejisté Znojma prohráli v předehrávaném utkání 27. kola extraligy po samostatných nájezdech s Třincem 2:3. Domácí Orli dnes sice dvakrát vedli, Ocelářům se ale podařilo tři minuty před koncem třetí třetiny po Moravcově střele vyrovnat.

Brankář Třince Martin Vojtek (vpravo) vyráží puk Martina Růžičky ze Znojma. foto: ČTK

Dobře naladěné Znojmo převyšovalo soupeře v úvodní třetině důrazem v osobních soubojích. Třinec se dostával do tempa pomaleji, spoléhal hlavně na kvalitní defenzivu, hrozil nebezpečnými protiútoky a postupně srovnal se soupeřem krok.

Orlům dopomohla k náskoku chyba brankáře Vojtka, který v 10. minutě pouze tečoval střelu Martina Růžičky vyrážečkou a kotouč skončil v síti. Hostům se sice hned po inkasované brance nabídla možnost srovnat skóre při přesilovce, v níž ale na pozorného brankáře Trvaje nevyzráli.

Dravost a agresivita vynesla v druhé třetině Třinci tlak, který přinesl rychlé vyrovnání. Po Moravcově přihrávce našel skulinu mezi Trvajovými chrániči Balej. Oceláři přidali na obrátkách, zejména Moravcova řada často nepustila soupeře z jeho obranného pásma a znojemský brankář prokázal, že je hlavní oporou svého týmu.

Znojmo se už nedostávalo tak často ke střelbě, přesto si vypracovalo několik slibných příležitostí. K vrácení ztraceného náskoku ale Orlům opět pomohla protivníkova chyba. Po Čachotského přihrávce Meidlovu střelu nešťastně tečoval třinecký Hašek, který přizvedl kotouč, jenž proletěl nad Vojtkovými chrániči do sítě.

Třetí dvacetiminutovka se už odehrávala zcela pod taktovkou Znojma, které zvýšilo agresivitu i kombinační přesnost. Získalo převahu a brankáři Vojtkovi museli vypomáhat při chytání kotoučů i obránci.

V závěrečných deseti minutách se Třinec vzepjal k poslednímu zoufalému náporu. Hra dostala spád a tři minuty před koncem se ocitl před Trvajem osamocený Moravec, který s přehledem vyrovnal.

V prodloužení oba brankáři udrželi čisté konto a rozhodnutí padlo až v samostatných nájezdech. Znojmo neproměnilo ani jeden, naopak v týmu hostů byl úspěšný v první sérii Balej a ve třetí pak potvrdil dvoubodový zisk Třince Polanský.

Výsledek:
Znojemští Orli - Oceláři Třinec 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. M. Růžička (Plášek), 38. Meidl (Čachotský) - 21. Balej (D. Moravec), 57. D. Moravec (Vosátko), rozhodující nájezd Polanský. Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2035.

Autor: