Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

'Žralok' Michálek přiletí v pátek

Sport

  20:50
PRAHA - Český hokejový národní tým má jistotu další posily do již tak nabité ofenzivy. Lékaři totiž dnes dali zelenou účasti na šampionátu útočníkovi San José Sharks Milanu Michálkovi. Čtyřiadvacetiletý obrovitý útočník tak bude další posilou výběru Vladimíra Růžičky na MS. Do Klotenu přicestuje v pátek. O posledním jménu na soupisce se rozhodne mezi obráncem Sičákem a útočníkem Eliášem.

Žralok Milan Michálek v akci, zastavit se jej snaží obránce Toronta Pavel Kubina. foto: ČTK

Kouč Vladimír Růžička má se svými asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem na soupisce pro další část turnaje dvě volná místa pro hráče v poli. Jedno už dříve rezervoval pro bývalého juniorského reprezentanta Michálka, který s nejlepším týmem základní části NHL nečekaně vypadl hned v prvním kole play off.

Dnes se trenérům kvůli zranění kolena omluvil obránce Michal Rozsíval z New Yorku Rangers. Růžička se nyní musí rozhodnout, zda bude jednat o účasti na šampionátu s útočníkem Patrikem Eliášem, nebo zařadí na soupisku osmého obránce Zdeňka Kutláka, který s týmem trénuje ve Švýcarsku.

Eliáš, jehož New Jersey rovněž překvapivě vypadlo v prvním kole Stanleyova poháru, by nejprve musel potvrdit svůj zájem na MS startovat a poté rovněž projít zdravotní prohlídkou.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!