Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

5.
Po faulu Piqueho na Necida mají Češi šanci rozehrát standardku z dobré pozice.
Petr Závozda
"V hledišti je málo žen a dětí. Škoda, předpokládám, že v něm nebude chvílemi tak nepříjemně jako třeba na lize v Česku. Naopak, když jsem byl na Euru ve Švýcarsku, bylo na stadionu fajn, rád na to vzpomínám. Pokud jde o hlediště, dobré je podívat se na finále NBA (dnes v noci)."
4.
Krejčího roh na přední tyč odvrátil do bezpečí Morata.
4.
Na Rosického roh si naskakoval Sivok, Češi však budou po hlavičce Piqueho zahrávat další roh.
4.
Rosického pas na Gebreho srazil obránce Alba do zámezí, Češi budou kopat první roh.
3.
Po Rosického kolmici byl Krejčí přistižen v ofsajdu.
2.
První španělský nákop do šestnáctky Petra Čecha, balon však skončil v zámezí.
Martin Egyed
"Ovšem ne každé fotbalové výročí si přejeme opakovat. Vzpomínáte, jak český tým v poslední minutě zápasu s Nizozemci "zařízl" Italský sudí Pierluigi Collina? V sobotu od tohoto bolestného zážitku uplynulo šestnáct let…"
1.
Je tu úvodní výkop. Zápas rozehrají v klasické červeno-modré kombinaci hrající Španělé, Češi jsou celí v bílém.
15:00
Martin Egyed
„Červnový termín fotbalových šampionátů skýtá zajímavá výročí. Zítra to například bude přesně dvacet let, kdy podceňovaný Uhrinův tým na ME v Anglii vyklepl hvězdnou squadru azzuru 2:1. Nedvěd dal tehdy první gól už ve čtvrté minutě a nastartoval tak cestu Čechů do finále. Kdo by si dnes nepřál podobnou reprízu? Chce to ale maličkost: porazit evropského šampiona…“
14:58
Po povinném týmovém fotu si kapitáni obou týmů Tomáš Čech a Sergio Ramos účastní úvodního losu a podávají si ruce s rozhodčími.
14:57
Hymny dozněly, hráči obou týmů si nyní podávají ruce.
14:57
Dana Zárubová
„Pan premiér v hledišti, takže policejní krize se dnes nevyřeší.“
14:56
A nyní už zní stadionem španělská hymna, která je oproti té české beze slov.
14:55
Nyní už zní stadionem česká hymna.
14:55
Rozhodčí a oba týmy právě vcházejí na trávník.
14:50
Na trávníku teď vlaje obří vlajka s logem šampionátu a další dvě velké plachty - dresy Španělska a Česka. Jako působivá součást úvodního ceremoniálu je na trávníku skupinka tanečníků pohupujících se do rytmu.
14:45
Oba týmy už jsou v kabinách. Stadion už je 15 minut před koncem zaplněný téměř do posledního místa, Češi dokonce v souboji hlasivek předčili o 2 decibely fanouškovský tábor Španělů.
14:33
Milan Rokos
„Uff, Necid na hrotu mě uklidňuje. Varianta s jediným útočníkem Rosickým, o níž se spekulovalo, mě trochu děsila. Přišli bychom o tvůrce hry i o útok…“
14:27
Dana Zárubová
„Dočky není v základu. Jako sparťanka říkám fajn. Nezraní se, nevzbudí přílišný zájem skautů. Jen jestli jeho efektivita nebude týmu chybět. Ale snad Vrba ví, co dělá.“