Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Místo Korejců fandili KLDR Číňané. Měli to nařízeno

Sport

  9:06aktualizováno  10:06
JOHANNESBURG/PRAHA - Fotbal bez fanoušků? Nepředstavitelná věc. Přestože ty "odvážné" na jihoafrických stadionem musí ničit nesnesitelný zvuk nového fenoménu jménem vuvuzely, všem týmům na šampionátu se dostává velké podpory od krajanů v hledišti. Ne jinak tomu bylo také v úterním programu MS.

Korejští fanoušci. foto: Reuters

Nejen na hřišti, ale také v hledišti zápas, co zápas vypukne boj dvou zemí. A fanoušci se předhánějí v co nejoriginálnějším způsobu podpory svých miláčků. Ne vždy to vyjde, nizozemské fanynky v údajně reklamních minisukních by mohly vyprávět - VÍCE ČTĚTE ZDE!

Kontroverzní nizozemské fanynky.

Návštěvníci z ostatních zemí ale zatím problémy s pořadateli neměli. I když, pustit na stadion otce Marka Hamšíka alias upíra Richarda, se možná také nemuselo vyplatit. Každopádně podle agenturních zdrojů nikdo k újmě (vysání krve z těla) naštěstí nepřišel. Maximálně tak slovenští fotbalisté své příznivce závěrečným kolapsem, kdy dovolili Novozélanďanům vyrovnat, při premiérovém startu na MS pořádně zklamali.

Otec Marka Hamšíka.

To ve večerním duelu mezi Brazílií a KLDR byli nakonec "spokojeni" všichni. Brazilci, kteří v rodné zemi ukončili pracovní dobu již dvě hodiny před výkopem, aby se pořádně mohli připravit na sledování vystoupení svých bohů, předvedli po dvou gólech a výhře 2:1 i Johannesburgu pravý jihoamerický karneval.

A nesmutnili ani "severokorejští" fanoušci. Jak skupina padesáti šťastlivců ze severní části korejského poloostrova, tak zhruba tisíc fanoušků z Číny. Právě spřátelené komunistické velmoci prodal severokorejský fotbalový svaz většinu svých vstupenek. Ovšem pod podmínkou, že budou fandit fotbalistům KLDR. Ostatně, pod dohledem přísného animátora tomu snad ani nemohlo být jinak...