Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kluci mě se Švédy příjemně překvapili, musíme ale zůstat pokorní, nabádá Krejčík

Sport

  18:16
bratislava - Po prvním utkání mistrovství světa proti Švédsku byl člen širšího kádru české reprezentace Jakub Krejčík velmi spokojený s převedenou hrou českého týmu. „Nepamatuji si, kdy bychom Švédsko na mistrovství světa takhle přehrávali,“ chválil své kolegy v rozhovoru pro Lidovky.cz Krejčík.

Zleva Jakub Krejčík z Česka a Patrik Koch ze Slovenska. foto: ČTK

Lidovky.cz: Jak se vám líbil předvedený výkon v zápase se Švédy?
Kluci hráli velice dobře, až mě upřímně překvapili. Tvrdá hra obránců, která byla podpořena výborným pohybem útočníků, vyústila v krásných pět gólů. Nepamatuji si, kdy bychom Švédsko na mistrovství světa takhle přehráli.

Lidovky.cz: Byl jste si jistý, že bude platit branka Michaela Frolíka na 3:2, kterou přezkoumávalo video?’
Situace to byla sporná. Síma (Dominik Simon - pozn. redakce) tam Lunqvistovi poměrně bránil a původně jsem si myslel, že branka spíš uznaná nebude. Potom, co jsem viděl opakovaný záběr, jsem ale viděl, že tam Dominik byl naremplován Švédem, a pak už jsem si byl jistý, že gól platit bude.

Zleva Jakub Krejčík z Česka a Patrik Koch ze Slovenska.
Čeští hokejisté (zleva) Roman Horák, Jakub Krejčík, Filip Hronek a střelec...

Lidovky.cz: Jak vidíte situaci v brankovišti po dobrém výkonu Patrika Bartošáka?
Pavel Francouz nepřijel na mistrovství dělat dvojku, takže se bude chtít o pozici jedničky poprat. Patrik ale ukázal, že závěr sezony chytá v luxusní formě a Francík (Pavel Francouz - pozn. redakce) to nebude mít vůbec jednoduché. Já osobně bych dal příležitost oběma a rozhodl se před čtvrtfinále podle výkonnosti.

Lidovky.cz: Váš tip na konečný výsledek Čechů?
Klukům bych moc přál medaili. Před mistrovstvím se o tom hodně psalo, že jsme dlouho placku neudělali, takže bych jim ji přál. A jaká by byla, to by mi bylo jedno. Hlavně to chce zůstat po prvním zápase pokorní a nemít hlavu v oblacích.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...