Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

BOHEMÁK: Sparto, jsme na tebe připraveni

Sport

PRAHA - Vstup do soutěže se klokanům nadmíru vydařil. Ze stanoveného plánu čtyř bodů z úvodních dvou kol máme těžší krok za sebou a sebevědomým výkonem jsme poslali na Letnou jasný vzkaz: Jsme na vás připraveni!

Zápas Bohemias 1905-Brno. foto: ČTK

Při bližším pohledu na borce v zelenobílém jsou zřejmé tři věci. Obrana pracuje skvěle. Záloha dozadu také. Mátožní Moravané připomínali v útoku časy, kdy si pro remízu do hlavního města jezdil Prešov. Útok nepracuje skvěle hlavně proto, že obrana i záloha mají směrem vpřed taky co dohánět. Ale to se dozajista vbrzku zlepší, nejlépe hned v pátek na Spartě.

Domácí remízy je při zpětném pohledu škoda. Vždyť stačilo vstřelit pouhé tři góly a inkasovat maximálně jednou a klokani by se po prvním kole vyhřívali na prvním místě. Páteční derby by hned dostalo nový náboj. Místo souboje lídra soutěže s ambiciózním rivalem nás však čeká "jen" souboj týmů ze středu tabulky. Nemůžeme mít všechno.

Jinak první kolo nejvyšší české soutěže nepřineslo takřka žádné překvapení. Letenští vydřeli bod v Teplicích, druzí Vršovičtí se štěstím vydřeli bod doma s Boleslaví a střížkovští po sympatickém výkonu odevzdali tři body Olomouci. Zvláště forma gólmana Střížkova je nadějná.

Zklamal však Liberec a odkazy na chybějícího šutéra Keriče jsou jen trapnými výmluvami mužstva, které kdysi umělo vyhrát ligu. Liberečtí svou ostudnou hrou zbytečně prodlužují nesestupové naděje týmu z pražského předměstí.

Autor (35) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autoři: