Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Fair play? Ale jděte

Sport

  14:52
PRAHA - Že se v profesionálním sportu hraje fair? Cha, cha. Vždyť jde o peníze. Většina sportovců a funkcionářů se ale snaží fair prostředí alespoň předstírat.

Italský boxer Fragomeni (vlevo) a Čech Kraj před zápasem o titul mistra světa WBC, který vyhrál prvně jmenovaný. foto: ČTK

Pokud si totiž fanoušci začnou myslet, že se o výsledku rozhodlo dopředu, přestanou zápasy sledovat. Jinak to ale chodí v profesionálním boxu.

Tam už si na tajnosti ani nikdo nehraje. Pokud je utkání jen trochu vyrovnanější, tak vítězí ten, kdo je doma, což bývá zpravidla i ten, za nímž stojí větší kapitál. „Musím ho poslat k zemi, jinak nemám šanci,“ říkal Rudolf Kraj před pátečním duelem. Průběh střetnutí v Miláně mu dal za pravdu.

Co s tím? Pokud chtějí čeští borci získávat mistrovské pásy, budou muset boxovat v Česku. Musí tedy přesvědčit sponzory, aby na duel „něco přisypali“, a tuzemské televize, aby o box projevily zájem a „nezaspaly“ jako v pátek, kdy Krajův duel neměl značný počet fanoušků ani kde sledovat. Kraj a spol. tedy mají před sebou ještě hodně práce. Ovšem mimo ring.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...