Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jágr na hrách = konec omluvenek

Sport

  18:31
PRAHA - Euro Hockey Tour (EHT) jako nezajímavé měření sil předních evropských hokejových velmocí? Do této sezóny EHT možná takto většina českých fanoušků vnímala, ovšem letos nastal zlom. A to zlom velmi výrazný.

Dvě ikony českého hokeje Martin Straka a Jaromír Jágr už si v nároďáku spolu nezahrají. foto: ČTK

Vladimír Růžička, staronový vládce reprezentační lavičky, se rozhodl zvýšit kredit českého hokeje nejen na MS. A přípravné turnaje bere skutečně vážně. Český tým se zatím až na jedno nepovedené vystoupení prezentoval ve velmi slušném světle. Navíc dnes byla potvrzena další důležitá informace – Jaromír Jágr pojede na Švédské hry! Že na tom není zas tak nic zvláštního? Ale je. A mnoho...

Jeden z nejlepších hokejistů dal reprezentaci přednost před pauzou, aby se seznámil s týmem a navíc zůstal v tempu před závěrem ruské KHL. Jaromír Jágr, nejproduktivnější Evropan NHL, tak opět potvrdil, že chce reprezentovat a že chce reprezentovat hodně. Že je pro něj čest obléknout národní dres. Švédské hry tak získají hvězdu, která se v EHT ještě neobjevila. Pro Českou televizi to znamená jistý nárůst sledovanosti turnaje. A nejeden český hokejový ufňukánek se konečně možná chytí za nos.

Odmítání reprezentačních pozvánek na evropské turnaje se u našich hokejistů stalo již vcelku oblíbenou činností. Nyní se to změní. Jágrův vliv na český hokej je obrovský a je dobře, že si to sám Jágr uvědomuje a snaží se jej pozitivně využít. A v neposlední řadě – konečně je velká šance porazit neporazitelné Rusy. Jeden hráč sice tým nedělá, ale respekt Rusů k Jágrovi je obrovský! A toho je třeba využít dle hesla – Teď nebo nikdy!

Autoři: