Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Stejně dobře jako ve Škodě. Když může mládež táhnout plzeňský hokej, proč by nemohla fotbal?

Plzeňský útočník Jan Kliment (vlevo) se snaží o zakončení v utkání proti Ostravě. foto: Petr Eret, MAFRA

Názor
Určitě by se dalo psát o tom, kdo měl a neměl v neděli v Plzni kopat penaltu.
  15:15

Bylo by to zajímavé: nejprve komise sudích řekla, že desítka proti Plzni – kdyby ji sudí fouknul bez upozornění VAR – by byla úplně v pohodě. Taky ale sdělila, že video nemělo na nic upozorňovat, když nešlo o zjevné pochybení. Stanovisko třetí: bylo by vůbec nejlépe, kdyby penaltu nekopala ani Plzeň, ani Baník. Ale proč psát o věcech, kterým se dá jen stěží rozumět.

Zajímavější byla omlazená sestava Plzně. Na stoperu nastoupili hoši, z nichž nejstaršímu – Robinu Hranáčovi – je 23. Dweh a Paluska jsou ještě mladší. Všichni hráli výborně, s přehledem. Viktoria má výborné dorostence, na podzim v mládežnické Lize mistrů úžasně válčili s Barcelonou, Interem a Bayernem. Posledně jmenované dokonce porazili venku 2:1, rozhodující gól dal Paluska, o němž už tady byla řeč.

Hokejová Plzeň už roky skvěle vychovává mládež a hle, na prestižním Hlinka Gretzky Cupu měla čtyři hráče včetně největší hvězdy Adama Benáka. Je mu 16 a má slíbené místo v áčku Škodovky. Pojďme to dělat stejně (dobře) i ve fotbale.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...